avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Strada servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Strada servitute

Buna ziua,
Cum poate fi trecuta o strada (drum) de servitute in domeniul public?
Exista o lege care reglementeaza trecerea drumului de servitute in domeniul public?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian_Belascu , utilizator 14:00, 19 Martie 2014
Dreptul de servitute reprezintă o sarcină impusă asupra unui imobil pentru uzul şi utilitatea unui imobil vecin având un alt proprietar. Cum sa treceti in domeniul public un drept de trecere?
Fiind un drum de servitute primaria spune ca nu poate trage canalizare, apa si iluminat public. Ma intereseaza cum se poate transforma drumul de servitute in drum apartinand domeniului public pentru a beneficia si noi proprietarii de utilitati. Drumul despre care fac vorbire are o latime mai mare de 4 m, nu este o infundatura si face legatura intre 2 drumuri publice
din cate inteleg dvs. si mai multi proprietari ati cumparat un teren, pe care s-au construit mai multe imobile si ati lasat drum de trecere pentru toti proprietarii. Nu are cum sa va treaca drumul in domeniul public, am cunostinte care au suportat singuri costurile prilejuite de electricitate, canalizare etc.
Trebuie dezmembrata suprafata aferenta drumului si cedata primariei.
Puteti va rog, sa imi spuneti ce implica dezmembrarea si cedarea catre primarie?

Alte discuții în legătură

Drept de servitute fara certificat de urbanism bostancalin bostancalin Imi cer scuze, am postat in topicul gresit - am repostat in topicul corect ( Discutii Juidice - Carte Funciara ... ) Multumesc. (vezi toată discuția)
Canalizare, iluminat si asfaltare buna ziua! am construit o casa ... googoosha googoosha Canalizare ,iluminat si asfaltare Buna ziua! Am construit o casa de curind si problema cea mai mare e ca nu avem canalizare pe Alee,nemaivorbind de iluminat ... (vezi toată discuția)
Acces dezmembrare aliaz aliaz Buna ziua, Sunt proprietarul unui teren cu suprafata de aprox. 1500 mp (lungime aprox. 150 m, latime aprox. 10 m). Am gasit cumparator pentru jumatatea ... (vezi toată discuția)