Expunerea Dvs. nu este prea clara.
Casa socrilor are bransament la energia electrica ?
Drumul de servitute circulatie pietonala ? sau auto ?) va ramane de uz privat sau intentionati sa-l cedati Primarie pentru a fi transformat in drum public ?
In orice ipoteza:
1.Trebuie sa incheiati un act autentic (notarial) prin care conveniti cu socrii sa infiintati Drumul de servitute (DS) cu un traseu, o lungime si o latime precis convenite;
2. Trebuie intocmita documentatia topo-cadastrala pentru dezmembrarea loturilor de teren dintre care unul este cel cu DS. Documentatia legal intocmita se depune la OCPI pentru intabularea in Cartea Funciara
3. Pentru lotul cu DS, cu Incheierea de intabulare si Extrasul de CF pentru informare, trebuie solicitat Primariei locale eliberarea Certificatului de urbanism pentru constituirea dreptului de servitute de trecere.
Temei legal:
NCC, art.755 si urm.
Legea nr.7/1996 republicata
Ord. Dir. Gen. ANCPI nr.700/2014
Legea nr.50/1991 republicata
Legea nr.350/2001
Imi cer scuze ca nu am furnizat toate informatiile.
Pe strada la care casa socrilor are front sradal sunt trase toate utilitatiile ( gaz, curent, cablu TV, Internet, canalizare, apa).
Drumul de servitute ar avea 4 metri, si am vrea sa il facem auto si pietonal, si sa ramana in uz privat.
Avem documentatia topo-cadastala, notarul a pregatit documentatia necesara pentru a inscrie drumului de servitute in Cartea Funciara. Cand am vorbit cu notarul, a spus ca nu este necesar certificat de urbanism, dupa care a spus ca a reverificat si totusi ar fi necesar certificatul de urbanism.
Am depus la primarie cererea, cu copie dupa planul pe unde ar venii drumul (din documentatia topo-cadastrala), copie dupa buletin, carte funciara si am achitat si taxa de eliberare certificat de urbanism. Dupa aproximativ 5 zile m-a sunat arhitecta de la primarie sa imi spuna ca primarul nu este deacord cu drumul de servitute. Am fost sa vorbesc si eu cu primarul sa vad exact care este motivul refuzului, si acesta a spus ca in momentul cand am hotarat sa imi fac casa acolo trebuia sa ma gandesc ca nu am curent, si ca sa imi trag pe drumul existent unde am front stradat (asta ar insemna transformator de la medie tensiune la joasa tensiune si 2 stalpi, care ar ajunge la un pret de aproximativ 15000 euro).
Am verificat in PUG si PUZ, pe unde vrem sa facem noi drumul nu apare nici un fel de potential drum pe care sa il incurce.
Exista si alte motive pentru care poate sa refuze eliberarea certificatului de urbanism?
A venit si raspunsul pentru cererea de Certificat de Urbanism depusa, cei de la primarie au refuzat si au spus ca avem deja acces la drum (la rumul de exploatare care este aproape impracticabil si fara aces la utilitati).
Exista cumva o lege prin care sa iti limiteze numarul de accese pe care le poti avea la o casa, care sa justifice raspunul primariei?
Cei de la primarie nu au mentionat nici un fel de lege sau de hotarare in foaia respectiva.