avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Primaria refuza sa elibereze certificatul de ubanism
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Primaria refuza sa elibereze certificatul de ubanism

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca primaria are baza legala sa refuze sa emita certificatul de urbanism pentru un drum de servitute autoa si pietonal cu o latime de 4 metri. Am verificat in PUG si in PUZ si nu sunt prevazute alte posibile drumuri pe care ar fi risul sa le intersecteze.

Ma gandesc sa dau un mail la primarie cu referire la legea 350 din 6 iulie 2001 art 33 (2), art 29 (1) si (3) prin care sa cer sa mi se raspunda la cerere si daca tot refuza sa mentioneze motivul. Dar ma gandesc ca nu cumva dupaia sa ma trezesc cu tot felul de inspectii in constructii sau alte lucruri care sa vina la indrumarea primarului. (am vb azi cu primarul si nu este deacord cu drumul de servitute, ca este deja accel la drum pt imobilul respectiv - drumul la care are acces este de pamant acoperit cu iarba si trece prin camp).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bostancalin , utilizator 16:17, 10 Mai 2015
Certificatul de urbanism pentru drum de servitute se eliberează având o documentație cadastrală, plan de situație cu evidențierea suprafeței pe care se instituie servitutea și o cerere făcută de proprietarul suprafeței ,cu dovada titlului de proprietate, extras de CF la zi.
D-voastră în ce calitate solicitați CU pt. drum de servitute ? Sunteți titularul proprietății pe care se va exercita aceasta sau în favoarea d-voastră s-ar face acest drum?
Buna ziua,

In favoarea mea s-ar face drumul, proprietarul terenului pe care va fi drumul este bunica sotiei. Cand am depus pentru certificatul de uraniosm am atasat cu extras CF la zi si plan de situație cu evidențierea suprafeței pe care se instituie servitutea. Conform notarului am depus toata documentatia necesara pentru urbanism, am verificat si in PUG si PUZ dacadrumul ar incurca dezvoltarea zonei, dar nu apare nimic acolo pe care ar putea incurca.
Ce alt motiv ar putea avea ca sa refuze amiterea certificatului de urbanism?

Multumesc

Când va fost refuzată solicitarea vi s-a spus și motivul- Potrivit art. 6 al L.50/1991 CERTIFICATUL DE URBANISM se eliberează în termen de 30 de zile, de la data cererii , menționându-se și scopul emiterii, emiterea acestuia fiind obligatorie. Puteți solicita și daune pentru refuz. Ați specificat actele pe care le-ați depus dar nu am observat acordul autentic al bunicii pentru exercitarea dreptului de servitute . Oare?
Buna,

Acordul autentic nu l-am depus, fiindca notarul a ps ca are nevoie de certificat de Urbanism pentru a face actele.
Raspunsul mi la dat verbal pe holul primariei, am zis ca incerc printr-o cunostinta poate reusesc ceva. Daca nu ma gandeam sa dau un mail catre primarie prin care sa rog sa mi se raspunda in termen de 30 zile de la depunerea documentatiei coform legii.
Notarul cu care ne-am inteles sa faca inscrierea in CF, a spus ca el nu vede baze legale prin care pot sa refuze emiterea certificatului de urbanism.

Exista cumva posibilitatea ca Primaria sa poata decide local dimensiunea drumului de servitute? (noi am zis sa facem drum cu acces auto de 4 m latime, notarul spunea ca trebuie minim 3.5 m pentrul accesul auto - deci ne incadram) - se poate cumva ca Primaria si aibe o reglementare locala prin care latimea minima sa fie mai mare, gem 12 metri? sau alte reglementari locale pe baza carora se poata refuza emiterea certificatului de urbanism?

Multumesc
Ați procedat la dezmembrarea respectivei suprafețe din suprafața totală de teren a bunicii, pe care veți stabili drumul de servitute ? Este identificată cadastral acea suprafață?
Primăria nu are dreptul să elibereze CU și AC , în lipsa unui drept real dovedit cu acte de proprietate. Prin urmare, primăria nu vă poate elibera CU pe proprietatea bunicii(care nu vă aparține) . Primăria trebuia să vă explice acest lucru-prin urmare, faceți o documentație cadastrală a terenului bunicii, cu identificarea punctelor de ridicare topografice a porțiunii pe care se va face drumul de servitute, cu această dezmembrare se merge la OCPI-Biroul local , pt. a i se da nr. cadastral, Bunica va da ACORD AUTENTIC că acest drum este în favoarea d-voastră .Bunica[/b] are dreptul să ceară CU fiind proprietatea ei, iar apoi vă permite d-voastră, trecerea pe acesta prin ACORD AUTENTIC.

Alte discuții în legătură

Drept de servitute fara certificat de urbanism bostancalin bostancalin Imi cer scuze, am postat in topicul gresit - am repostat in topicul corect ( Discutii Juidice - Carte Funciara ... ) Multumesc. (vezi toată discuția)
Se poate face servitute fara certificat de urbanism bostancalin bostancalin Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o situatie. Anul acesta am intabulat o casa; casa are acces pe un drum de exploatare de pamant ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan fara drum de acces elena_ploiesti elena_ploiesti Buna ziua, Sunt in situatia in care Primaria B. sa elibereze tituri de proprietate pe terenurile detinute de bunicii-parintii mei de peste 40 ani si as ... (vezi toată discuția)