avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Scoaterea unui apartament la licitatie poate fi oprita ...
Discuție deschisă în Executare silită

Scoaterea unui apartament la licitatie poate fi oprita prin instanta?

Parintii mei au pus gaj apartamentul pt ca concubina fratelui meu sa ia un credit in CHF.Ratele s-au marit la 2000 leiiar aceasta a incetat sa le mai plateasca.A trecut un an de neplata iar lichidatorii i-a poprit salariu cu 600 lei lunar si parintilor mei le-a scos apartamentul la licitatie.Intre timp tatal meu a decedat si mama a ramas cu o pensie de 670 lei din care i s-a poprit 200 lei ramanand astfel cu 470 lei lunar fara sa aibe alt loc unde sa locuiasca.In momentul actual inca locuim in apartamentul respectiv dar oricand ne asteptam sa fim evacuati.
Este posibil sa ceara mama mea in instanta sa fie lasata sa locuiasca in apartament pana la incetarea ei din viata,sau sa plateasca o chirie modica sau orice sa nu fie data afara?
Sau este posibil prin deschiderea unui proces sa prelungim sederea in apartament?

Alte discuții în legătură

Bunica i-a donat mamei un apartament dar și-a păstrat dreptul de abitație viageră, iar acum vrea s-o evacueze. este posibil acest lucru? AnnaMariaS95 AnnaMariaS95 Buna ziua! Mama mea a primit printr-un act de donatie, de la mama sa (bunica mea), un apartament. Acest act de donatie are ca si clauza: drept de habitatie ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager....evacuare lolipop lolipop Buna Ziua ! Parintii mei si fratele meu, au incheiat un contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager, si traiesc impreuna in aceeasi casa. Contractul, ... (vezi toată discuția)