avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei la limita de varsta

buna ziua,bunicul meu a iesit la pensie de boala in august 2003 cu o vechime de 38 de ani.apoi a intrat la pensie de limita de varsta in 04 10 2012,la 65 de ani.dosarul s-a redeschis,si intrebarea mea este: s-a dat o lege de min muncii mariana c.,cum ca cei care s-au pensionatin 2010-2012 li se vor recalcula pensiile,si vor primi un anumit procent la pensie,trebuia facuta o cerere undeva,sau s-a retras legea pt ca bunicul pana acum nu a primit nimic.va rog sa ma lamuriti :).multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:51, 19 Martie 2014
Nu are dreptul la aplicarea indicelui de corectie.
Si-a deschis dreptuile in 2003.
Au dreptul la aplicarea indicelui de corectie,doar cei care si-au deschis drepturile dupa 01/01/2011.
dar dosarul lui s-a redeschis in 2012,in ziua cand a implinit 65 de ani.de ce nu are dreptul?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
simonabaciu, utilizator
Indicele de corectie se aplica la prima deschidere de drepturi.
Prima deschidere a fost in 2003.
In 2012 a trecut la limita de varsta.Nu a fost deschidere de drepturi.
chiar daca a trebuit sa faca tot aceleasi proceduri ca o persoana care a intrat direct in pensie de limita de varsta?
Eu v-am raspuns.
Daca aveati dreptul,vi se aplica un indice de corectie de 1,06 incepand cu 01/01/2013.
Nu eu acord indici de corectie.
Legea o face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta pio pio Cum se va calcula si cind se va aplica noul punctaj al pensiei pentru limita de virsta acordate in 2011 cu un punctaj stabilit la 2.68766,si care va fi noul ... (vezi toată discuția)
Pensii dupa 23 ianuarie 2013 burgheauam burgheauam Buna ziua,cei pensionati din septembrie 2013 primesc majorari? (vezi toată discuția)
Dreptul la recalcularea pensiei in urma deciziei curtii constitutionale tutule tutule buna ziua, as dori sa ma lamureasca cineva de ce nu beneficiez si eu de recalcularea pensiei cu luarea in calcul a indicelui de corectie,cf.dispozitiilor ... (vezi toată discuția)