avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

buna,daca tata nu a fost niciodata casatorit cu mama,la putin timp dupa ce m-am nascut el s-a casatorit,are un copil,eu am fost recunoscuta,am purtat numele lui,am primit pensie alimentara,acum sunt casatorita,am vreun drept la casa si terenurile lui?pot sa imi cer dreptul acum,sau doar dupa decesul lui? care sunt obligaliile lui si drepturile mele in vederea mostenirii.multumesc
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 16:12, 19 Martie 2014
dupa si numai dupa decesul tatalui aveti drept la mostenire. Nu conteaza daca sunteti casatorita, dvs. aveti aceleasi drepturi ca celalalt copil din casatorie.
mostenitorii tatalui vorfi sotia daca traieste dupa decesul talalui, si cei doi copii naturali, adica dvs. si celalalt copil rezultat din casatorie.
si pana la moartea lui nu am dreptul la nimic?
pe perioada minoritatii ati avut dreptul la pensia de intretinere, odata devenit major parintele nu mai este obligat la nimic. asadar, asa cum v-a spus rendec numai dupa decesul tatalui veti avea dreptul sa veniti la mostenire, iar asta daca la data decesului defunctul va detine ceva pe numele sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie prin casatorie mona2010 mona2010 Buna tuturor! Cazul meu este acesta;copilul meu nu a fost recunoscut de tatal natural si acesta nu plateste pensie alimentara.Eu sunt unicul parinte care ... (vezi toată discuția)
Lmpartirea bunurilor sorinelo sorinelo tata regaseste fiica din prima casatorie dupa 30 ani e stabilita in germania, a fost casatorit si a divortat dupa 6 ani platitor de pensie alimentara pana la ... (vezi toată discuția)
Mostenire Adriana01 Adriana01 Va salut in primul rand si va multumesc anticipat in al doilea rand. Am o intrebare legata de mostenirea unei case.Bunicul care a decedat a lasat in urma ... (vezi toată discuția)