avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lmpartirea bunurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lmpartirea bunurilor

tata regaseste fiica din prima casatorie dupa 30 ani e stabilita in germania, a fost casatorit si a divortat dupa 6 ani platitor de pensie alimentara pana la varsta de 18 ani ai fetei.
ulterior cunoscand pe mama am aparut eu
la solicitareala tatalui meu catre fabrica pentru a creste copilul adica pe mn i se acorda un apartament
am fost recunoscut ca fiu de catre tatal meu insa la acordarea apartamentului nu era casatorit cu mama, s-au casatorit ulterior eu am deja 41 ani
sora mea de tata mai mare cu 10 ani poate emite vreo pretentie in cazul decesului tatalui meu ?? tata are totusi o varsta , mama la fel , sora mea zice ca a fost infiata de tatal ei vitreg dar nu inteleg dece a mai platit tata pensie alimentara!!! daca a fost infiata
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 19:39, 6 Septembrie 2015
Pai asta trebuie lămurit, dacă a fost sau nu, înfiată. Dacă nu, aveți drepturi egale la moștenirea tatălui.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
Admin, administrator
Sustine ca a primit numele tatalui vitreg insa nu cred ca pe vremea RAPOSATULUI se putea trege din salariu pensia alimentara pana la 18 ani fara a se verifica orice situatie, acum tatal meu in varsta de 80 ani doreste sa treaca apartamentul pe fiul meu de 11 luni dar mai sant si alte proprietati si conturi iar despre astea nu mai stiu cum sa facem
Asta cu numele nu are nicio importanta, putea sa si-l schimbe pe cale administrativa fara sa fie infiata.
De infiat, putea fi infiata si dupa ce a implinit 18 ani.
Sa va arate o hotarare judecatoreasca din care sa rezulte ca a fost infiata. Altfel, nu vad cum ati putea afla pana la decesul tatalui dvs.

Infiati sau naturali copiii raman copii si mostenesc cota rezervata conform legilor din Romania. Cat timp tatal traieste poate face ce vrea cu bani sai, dar nu are voie sa isi dezmosteneasca nici un copil. Daca faceti acte nereale, dupa decesul tatalui fiica poate ataca aceste acte.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Are vreun drept sora mea vitrega din acelasi tata la succesiunea pe care mama mea o face din timpul vietii ei...? ContSters414114 ContSters414114 as dori niste lamuriri cu privire la succesiune, mostenire.. sunt nascut in 1979 dintr-o relatie de concubinaj dar inainte de 79 tatal meu a avut o alta ... (vezi toată discuția)
Bună. suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit ... Feisan Feisan Bună. Suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit în urmă cu o altă femeie de 17 ani mama noastră e decedata de 19 ani. Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata coser coser Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat in problama pe care o am eu si mama mea: 1) tatal meu vitreg (recasatorit cu mama mea), în prima sa casatorie a ... (vezi toată discuția)