Buna ziua,
Vreau sa cumpar o casa si 500mp de teren.
Am facut un antecontract si acum trebuie sa semnez contractual.
Este vorba de o constructie noua (2013) amplasata pe o parcela de 500mp si alaturat 0 alta parcela de 500mp imprejmuite toate cu un gard din beton si sarma.
Casa are toate utilitatile, gaze, current, apa( put cu hidrofor), fosa.
Ce acte trebuie sa primesc eu de la vanzator ca sa nu am surprize mai tarziu?
Pai depinde ce doriti. Depinde ce are casa. Tot ce luati in posesie trebuie sa vina cu acte. Cartea casei... garantii, facturi... va referiti doar la casa ori la tot?
am facut un antecontract in care ma oblig sa cumpar 2 loturi alipite de 100Omp.Terenul are cadastru si intabulare.Vanzatorii, se obliga ca pe lotul 1 sa edifice o locuinta tip parter ( si sunt insiruite toate cele ce trebuie sa le aiba casa in dotare si constructie si tot vanzatorii se obliga sa obtina autorizatie de constructie pt gard beton pt terenuri si casa.
Acum casa este gata, gardul construit.
Dar: ei nu au facut cadastru si intabulare la casa, au autorizatie de constructie pe numele lor, nu au facut procesul verbal de receptive de terminare a constructiei si mi-au propus sa il fac eu dupa semnarea contractului de vanzare -cumparare.
Eu cum pot deveni proprietar al casei construite pe unul din cele doua loturi?,
Se poate face contractual de vanzare -cumparare daca ei nu au cadastru si intabulare pe casa?
Ei au numai pe teren, au autorizatie de constructie casa, au autorizatie constructie gard, au certificat de urbanism,.
Mi-e teama ca nu voi putea intabula casa pe numele meu.
Ce ma sfatuiti sa fac, ce acte sa le cer?
Notarul poate face act de vanzare -cumparare daca nu exista cadastru si intabulare pe casa?
Extindere teren
ALISA-IONELA
Buna ziua,
Parintii mei au cumparat in 2008 un teren de 1000 mp, fostul proprietar avand 2000 mp, paintii mei au cumparat jumatate din teren, 1000 mp, iar ... (vezi toată discuția)