avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In caz de divort apartamentul meu dobandit inaintea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In caz de divort apartamentul meu dobandit inaintea casatoriei se imparte cu sotia ?

Buna ziua ,

Ma intereseaza sa stiu daca apartamentul meu cumparat inainte de casatorie in caz de divort sotia poate prezenta vreo pretentie cu privire la impartirea bunului

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: razv_bor_1981 , utilizator 10:20, 12 Aprilie 2014
Daca au fost aduse imbunatatiri substantiale in timpul casatoriei, da, sotia poate cere cota sa din contravaloarea acestora. dar nu bunul in totalitate.
toate bunurile dinaintea casatoriei sunt bunurile dvs proprii. Daca au fost aduse imbunatatiri substantiale in timpul casatoriei si sotia are pretentii, va trebui sa o despagubiti cu jumatate din valoarea cheltuielilor facuta in timpul casatoriei. Aici nu intra cheltuielile necesare traiului zilnic - varuit, schimbare instalatii sanitare, sau alte asemenea.
Multumesc tuturor pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Cattani Cattani Am un apartament cumparat inainte de casatorie.Daca divortez sotia are vreun drept la apartament pentru ca am fost casatoriti mai mult de 10 ani? (vezi toată discuția)
Bun propriu piticut86 piticut86 Buna ziua.Am un imobil mostenit,bun propriu daca nu-mi aleg regimul juridic al bunului propriu si ma casatoresc la divort sotul ar avea vre-un drept asupra lui ... (vezi toată discuția)
Partaj maryus_adryan27 maryus_adryan27 Salut sunt in pragul unui divort si as vrea sa stiu daca sunt obligat sa despagubesc sotia cu 50% din valoarea imobilului pe care il detin dinainte de ... (vezi toată discuția)