avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contracte achizitii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contracte achizitii

Este obligatorie incheierea de contracte de furnizare, servicii sau produse numai prin OUG 34/2006? Adică nu pot încheia un contract cu cineva fără să treacă neapărat prin OUG 34?.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 09:47, 21 Martie 2014
in principiu, daca sunteti autoritate contractanta ar trebui urmata aceasta procedura, acesta fiind cadrul legal de baza care reglementeaza achizitia de bunuri sau de servicii.
Depinde la ce va referiţi mai exact. Poate vă ajută art.19 din OUg 34/2006 (achiziţia directă). Dacă il puteţi aplica, nu mai trebuie să urmaţi procedurile de atribuire menţionate la art.18, dar OUG 34/2006 tot se aplică :) art.19.
Orice achizitie derulata de o autoritate contractanta din Romania, asa cum este ea definita la art.8 din OUG 34, va avea loc cu respectarea acestei legi. Exceptiile de la aplicarea OUG 34 (destul de multe) sunt reglementate tot in OUG 34.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele de prestarii servicii in institutile publice? Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Contractele de prestarii servicii se fac pe baza de oferta si licitatie conform carei legi si articol. (vezi toată discuția)
Licitatie publica alimente gradinite beatrice3108 beatrice3108 Sunt administrator al unei gradinite cu program prelungit.In urma licitatiei pentru furnizare alimente,contractul a fost atribuit unei societati. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Garantia de buna executie cristinacarina cristinacarina Garantia de buna executie se retine intotdeauna in cazul lucrarilor, chiar si atunci cand lucrarile sunt efectuate prin achizitie directa?(adica suma nu impune ... (vezi toată discuția)