avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,

am fost in concediu medical ingrijire copil timp de 4 saptamani. Firma la care lucrez m-a instiintat ca acest concediu medical mi-a diminuat numarul zilelor de concediu de odihna. As dori sa-mi spuneti daca este corecta aceasta afirmatie mai ales ca am fost in concediul medical ingrijire copil.
Pare abuziv ... :((

Multumesc si astept raspunsuri/pareri.

Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 14:20, 27 Aprilie 2009
Codul muncii:
Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

Deci, da, un concediu medical, indiferent de ce natura, va va afecta numarul de zile de concediu la care aveti dreptul.
Aceasta regula se aplica in mod uzual doar la medicalele de 1 luna sau mai mari de 1 luna daca in regulamentul intern nu aveti prevazut altceva.
Multumesc pentru raspuns!

Insa daca nimeni nu s-a gandit pana acum sunt de parere ca aceasta lege ar trebui schimbata pe ici pe colo!
Sa se odihneasca ei, atat cat m-am odihnit eu in aceste saptamani cu copil bolnav (de aproape 5 anisori) si apoi sa-mi reduca si zilele mele de concediu de odihna.
Cand se fac aceste legi nu iau in calcul si anumite situatii, in special cele legate de copiii bolnavi pana la 7 ani?! Asa cum se elibereaza de altfel si medicalul in sine?!
Nimeni nu zice ca va odihniti cat sunteti in concediu medical, indiferent daca e pentru dvs sau pentru copilul dvs.

Concediul de odihna se acorda pentru perioada de munca depusa, asta e principiul lui si nu vad ce e gresit in asta.
Sunt situatii in care un om are concediu medical 3 luni sau chiar si mai mult in situatii speciale. Daca a muncit 2 luni si a avut 10 luni de medical, vi se pare firesc sa aiba dreptul la concediu de odihna la fel ca ceilalti care au muncit tot anul? Nu cred.

Si eu sunt mama, dar eu am fost multumita ca am putut sa stau legal acasa sa ingrijesc copilul si sa primesc si bani pentru asta.

Si mamele care nu au serviciu mai au copiii bolnavi si pe ele nu le mai ajuta statul cu nimic, nu? E bine ca are cine sa va plateasca concediul medical.

In rest , multe sanatate copilasului dvs!
Sunt de acord cu Grace_r.

Atata timp cat nu lucrezi, nu ai cum sa beneficiezi de concediu de odihna. El se acorda proportional cu perioada lucrata.

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna si concediu ingrijire copil bolnav hdanny hdanny Un coleg de munca e interesat de subiect, si anume: a fost in concediu de ingrijire a copilului cu handicap pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Laurago Laurago Daca o angajata cu contract de munca din noiembrie 2016 ramane insarcinata, este legal sa i se dea tot concediul de odihna aferent anului 2017 ca mai apoi sa ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)