avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conduce anulat pe teritoriul UK
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conduce anulat pe teritoriul UK

E o situatia la care nu am gasit un raspuns inca,Daca unui cetatean roman ii este anulat dreptul de a conduce pe teritoriul UK din cauza alcoolului(0,79) pe perioada a 3 ani,inainte de asta permisul de ro fiind schimbat cu unul de uk.Cum se poate redobandi dreptul de a conduce in Romania?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nline2003 , utilizator 09:44, 23 Martie 2021
Chiar daca permisul initial a fost emis de catre autoritatile din RO, acesta a fost anulat de catre cele din UK deoarece permisul era emis de ei, un lucru normal si legal.
Pentru a putea conduce in RO si in toata lumea cu exceptia UK trebuie sa obtineti un nou permis in RO urmand aceeasi procedura ca orice alta persoana care nu a detinut niciodata permis de conducere adica trebuie sa faceti scoala de soferi si sa sustineti examenul ptr obtinerea permisului de conducere.
Considerati ca obtineti permisul ptr prima oara.
Cazierul din Romania este curat in schimb in UK nu aveti dreptul de a conduce 3 ani chiar si cu alt permis obtinut in alt stat (ne)european.
Daca am permisul anulat pentru conducere fara asigurare e acelasi lucru trebuie sa fac scoala din nou? Nu pot macar sa trec direct la examene nu si prin toata scolarizarea.... multumesc.

cyan a scris:

Chiar daca permisul initial a fost emis de catre autoritatile din RO, acesta a fost anulat de catre cele din UK deoarece permisul era emis de ei, un lucru normal si legal.
Pentru a putea conduce in RO si in toata lumea cu exceptia UK trebuie sa obtineti un nou permis in RO urmand aceeasi procedura ca orice alta persoana care nu a detinut niciodata permis de conducere adica trebuie sa faceti scoala de soferi si sa sustineti examenul ptr obtinerea permisului de conducere.
Cazierul din Romania este curat in schimb in UK nu aveti dreptul de a conduce 3 ani chiar si cu alt permis obtinut in alt stat (ne)european.

Eu am incercat sa fac școală și cică nu se poate pt că apar cu carnet englezesc.

cyan a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere cat c 78stefan 78stefan Detin permis de conducere cat B si sunt cetatean roman.Permisul il am deja schimbat din romanesc in U.K. ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto piturca1981 piturca1981 Am permisul de conducere anulat ptr consum de bauturi alcoolice din 2005. Am primit pedeapsa de 6 luni cu suspendare. Intrebarea mea este daca mai pot recurge ... (vezi toată discuția)
Cand pot conduce din nou in cazul unei condamnari cu suspendare? codferrow codferrow Buna ziua, Am fost condamnat cu suspendare in iunie 2012, pentru conducere cu permis suspendat. In total au fost 3 condamnari intre 2011 - 2012 (pentru ca ... (vezi toată discuția)