avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot conduce din nou in cazul unei condamnari cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot conduce din nou in cazul unei condamnari cu suspendare?

Buna ziua,

Am fost condamnat cu suspendare in iunie 2012, pentru conducere cu permis suspendat. In total au fost 3 condamnari intre 2011 - 2012 (pentru ca am fost trimis in judecata de mai multe ori pentru asemenea fapte). Pedeapsa finala, contopita, este de 1 an si 8 luni cu suspendare, cu termen de incercare de 3 ani si 8 luni, ramasa definitiva la 27 iunie 2012. Daca are cineva nevoie de cazierul meu complet, vi-l pun la dispozitie.

Permisul banuiesc ca mi-a fost, in consecinta, anulat.
Intrebarea este, cand si cum pot conduce din nou? Dupa expirarea termenului de incercare, la 1 an dupa expirarea termenului de incercare sau la 1 an dupa ce sentinta a ramas definitiva? Trebuie sa fac din nou scoala? Daca da, cand o pot incepe?

Multumesc mult, anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2015
codferrow, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:05, 20 Iunie 2015
Obtinerea unui nou permis se poate face dupa un an de la ramanere definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare.

Nu se mai face scoala de soferi.

Cum se redobandeste dreptul de a conduce gasiti informatii aici

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc de raspunsul rapid.
Si deci trebuie sa ma duc sa dau examenele auto, lucru pentru care voi avea nevoie de fisa de scolarizare. Cum o pot obtine daca nu e nevoie sa fac scoala?

De asemenea, copia hotararii judecatoresti de condamnare se ridica de la tribunalul in cauza? Si banuiesc ca e nevoie de toate hotararile de la toate tribunalele unde mi s-a dat vreo sentinta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2015
codferrow, utilizator
Gasiti informatii complete aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Pe langa copia hotararii jud. trebuie sa prezentati si originalul.

Aveti nevoie de copia ultimei hotarari de condamnare (de la tribunalul unde a fost emisa) si ar fi de preferat sa aveti si copia instiintarii primite de la politie de anulare a permisului.

Instiintarea de la politie nu este obligatorie sa fie depusa la dosarul de obtinere a noului permis dar daca nu ati primit inca ar fi de preferat sa intrati in posesia ei deoarece uneori functionarii mai pun piedici pe motiv ca permisul nu este anulat pe motiv titularul permisului nu ar fi depus la politie copia hotararii de condamnare si astfel nu a fost emisa decizia comandantului politiei rutiere de anulare a pc.

Multe scoli de soferi pretind ca este necesara obtinerea fisei de scolarizare de la o scoala de soferi, bineinteles in schimbul unei taxe care ajunge uneori la 300-400 lei, dar nu este obligatoriu, mizeaza pe necunoasterea legislatiei de catre oamenii "disperati" sa reobtina permisul.

Ce trebuie sa platiti sunt doar taxele obisnuite ptr obtinerea unui permis de conducere, certificatul medical, test psihologic, cazier, taxa examen redobandire 84 lei (in mod normal este 6 lei ptr examen obisnuit) , taxa permis 68 lei, inchiriatul masinii ptr examen 100-150 lei.
Am inteles. Si deci trebuie sa merg la politia rutiera, de unde cer o copie dupa instiintarea de anulare a permisului. Nu am primit asa ceva acasa. Exista sansa sa nu fie anulat permisul? Stiam ca parca era o incosistenta in lege legata de asta...

Apoi fisa de scolarizare, daca nu o scot de la o scoala auto, atunci de unde? Ghiseele de acte auto? Si in cazul asta, ce scriu pe ea legat de numele instructorului si institutia de scolarizare? Eu prefer sa scot 400 lei din buzunar daca se rezolva mai usor.
Solicitati informatii cu privire la stadiul valabilitatii permisului la politia rutiera.
Daca inca nu este anulat in mod sigur il vor anula in baza hot. judecatoresti.
Despre modalitatea de procurare si completarea fisei de scolarizare gasiti informatii in linkul pe care l-am dat mai sus.
Dar daca preferati sa scoateti bani din buzunar sa rezolvati mai usor nu va impiedica nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto - scoala de soferi refacuta (obligatoriu sau nu?) ady_best03 ady_best03 Buna ziua. In urma cu aproape 3 ani mi-a fost anulat permisul (cat. BCE) pentru conducere sub influenta bauturior alcoolice. Dupa ce mi s-a intocmit un dosar ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto doina_dana doina_dana Sotul meu are permisul anulat,deoarece in urma unei verificari a unui echipaj de la politia circulatie,dupa ce a suflat in etilotest si a avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare redobandire permis anulat tudor_tudor tudor_tudor Buna ziua! Peste cateva zile imi expira termenul de 1 an si 10 zile de la condamnare si pot sustine din nou examenul pentru permis. Va rog sa ma lamuriti in ... (vezi toată discuția)