avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Reducere suplimentara timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Reducere suplimentara timbru de mediu

Buna,
Mi-am cumparat recent o masina si as dori cateva informatii referitoare la OUG 92013 anexa 6, citez:
"GRILA 
privind  cotele  de reducere  suplimentară  în  functie  de rulajul  mediu anual real  al  autovehiculului 

Categoria   de 
autovehicul  
Diferenț a 
dintre  rulajul  
mediu  anual 
real  ş i  rulajul  
mediu  anual 
standard   
(km)  
Cota   de  reducere  
suplimentară  

M 1
  <5.000 0
  5.001‐10.000 ..........0,5
  10.001 ‐15.000 .......0,75
  15.001 ‐20.000 .......1,0
  20.001 ‐25.000 .......1,25"

Ce nu sunt foarte sigur este urmatorul lucru: daca la suma care mi-o afiseaza calculatorul anaf pentru determinarea timbrului de mediu se poate acorda o reducere cf. anexei 6 sau in calculatorul de pe situl anaf este prinsa aceasta reducere.
Desi am citit niste norme de aplicare a OUG9/2013 in care se zice ca se poate da o declaratie pe proprie raspundere referitoare la kilometrajul mediu anual al masini, pentru reducerea suplimentara.
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 23:56, 20 Martie 2014
Da, cred ca este posibil, insa cereti acest lucru direct la autoritatea competenta, pentru a fi siguri ca este posibil.
Nu uitati sa pregatiti si cererea pe proprie raspundere, in asa fel incat sa fie valabila si admisa.
Mai puteti apela la un avocat bine pregatit care va poate indruma pasii necesari de facut pentru a va atinge scopul urmarit.
SUCCES.

P.S:
La profilul meu daca dati pe "Mihail_POPA a mai scris" veti gasi si un link legat de TIMBRUL DE MEDIU unde va puteti calcula singur ce suma ar trebui sa platiti.

Calculator timbru de mediu : [ link extern ] ...
{Pentru calcul taxă timbru mediu se intra la adresa de mai sus !
Trebuie sa completezi :
1) Capacitatea cilindrica [... cmc];
2) Norma de poluare [ (Non)Euro ... ];
3) Vechimea autovehiculului [... ...];
4) Tipul combustibilului [... ...];
5) Apesi pe butonul "Calculeaza taxa" pentru aflarea sumei.
[s-a afisat suma de ... ... € (.. ... lei*)1€ = 4,... ...lei]}
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
Mihail_POPA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare dauna totala? muresan l muresan l buna, detin vw golf 4, din 2001 si am fost lovit in timp ce alimentam la peco de un italian.intreaga parte dreapta spate mi-a fost avariata, inclusiv puntea . ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto dupa 15.02.2010 Pilu Pilu Buna seara, 1. As dori sa intreb daca stie cineva, daca se admit cererile de chemare in judecata pentru recuperarea taxei de poluare pentru autovehicule ... (vezi toată discuția)
Atacarea oug nr. 209/2008 in instanta maritud maritud am lucrat peste 32 de ani in cond. deosebite si speciale am iesit la pensie pt. limita de virsta la data de 20.12 2010 la 58 de ani datorita OUG ... (vezi toată discuția)