buna dimineata ma intreseaza daca contestatia la executare o face detinutul sau comisia pentru aplicarea legi mai favorabile nepotul meu are pe rol un dasar cu contestatie la executare a pedepsei dar nu afost dus in fata instantei si nici nu a fost anuntat ca are acest dosar acum cauza a fost aminata pe 2 apr si nu i a venit nimic de la instanta se poate judeca in lipsa el a facut recurs la pentru eliberarea conditionata va mai intreb ceva cit e pedeapsa minima la incadrarea de tentativa de omor fara ai fi pus viata in pericol victimei multumesc
daca tot nu ma juta cineva cu un raspuns pun o alta intrebare din cite am inteles eu contestatia la executare o poate face inculpatul ,procurorul sau sesiszare din oficiu cind intervine o lege mai favorabila din cite stiu nepotul meu nu a facut o astfel de cerere si nici procurorul stiu decit ca dosarul e pe rol din 19 feb si aminat de doua ori comisia care a analizat dosarul a facut aceasta cerere dar de anuntat nu a fost anuntat se judeca in lipsa aceste cereri se pot judeca in lipsa eu am citit ca trebuie sa fie adus si inculpatul ultima aminare e pentru a se depune la dosar evaluarea intreb ce inseamna evaluare se face evaluarea dosarului din arhiva tribunalului sau cel pe care il are in penitenciar multumesc
Evaluarea se face pe dosarul întocmit de comisia din pentenciar.
Cât despre procedură, nu este necesară prezența condamnatului.Hotarârea urmează să îi fie comunicată când va fi redactată.
ART. 23 NCPP
(1) Procedura la instanţa de executare cu privire la solicitările privind aplicarea legii penale mai favorabile formulate ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009, cu modificările şi completările ulterioare, se va face potrivit dispoziţiilor privind executarea hotărârilor penale din Legea nr. 135/2010, în următoarea ordine de preferinţă:
a) din oficiu, de către instanţa de executare pentru persoanele aflate în penitenciar în executarea hotărârilor de condamnare;
b) la cerere, de către instanţa de executare pentru celelalte hotărâri de condamnare.
(2) Procedura în faţa instanţei de executare în cazurile prevăzute la alin. (1) se desfăşoară fără participarea condamnatului şi a procurorului. După redactarea hotărârii, aceasta se comunică în întregul său condamnatului şi procurorului.
(3) Hotărârea poate fi atacată cu contestaţie la instanţa ierarhic superioară, în termen de 3 zile de la comunicare.
(4) Hotărârea prin care instanţa de executare constată intervenirea legii penale mai favorabile este executorie.
comisia de evaluare care a verificat dosarul aflat in penitenciar cred ca o mica parte cu ce se afla in tot dosarul de pe fond pina la ultima instanta ,evaluarea cred ca s-a facut aparte de cea pentru eliberarea conditionata hotarirea poate fi atacata in termen de 3 zile de inculpat sau mai poate fi atacata si de procuror deci in functie de ce evaluare are se decide si hotarirea instantei daca se aplica legea favorabila sau nu in aceasta evaluare intra si modul cum s-a comportat in penitenciar sau decit cum s-a judecat dosarul in instanta el e inchis in baza art 173-174 tentativa nepunindui viata in pericol victimei si despagubind victima acest aspect crede ti ca acum conteaza pentru ca la CAB nu a contat va multumesc
buna seara daca cineva stie dupa cit timp se poate da pronuntarea deciziei, pentru contestatie la executare si mai ales ca aceasta nu a fost facuta de condamnat ci de instanta am scris mai sus ca pe rol nepotul meu are o contestatie la executare pe care nu el a facut-o si nici nu a fost anuntat de ce se intimpla pe fond acum ce am citit ca solutia e aminata cam mult dupa 02.04 pina pe 17.04.pe ce motiv nu scrie si nici el nu a fost anuntat stiu ca pe 02 a avut nevoie de o evaluare a dosarului altceva nimic din pedeapsa el mai are de executat 2 ani multumesc
Legea favorabila
melinaR
buna dimineata daa cineva ma poate ajuta cu un raspuns nepotul meu e inchis de 5 ani are o condamnare de 7,jumate pe tentativa de omor fara ai pune viata in ... (vezi toată discuția)