avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit taxa forfetara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

taxa forfetara

buna ziua ,

lamuriti ma va rog care este situatia actuala a povestii despre taxa forfetara ?????????????????

si cat am de platit daca am un srl si nu sunt platitor de tva (microintreprindere)???????????????/

multumesc
Cel mai recent răspuns: Emese-Ibolya Tavaszi , Consultant fiscal 14:27, 27 Aprilie 2009
Cota de impozitare pentru microintreprinderi in 2009 este de 3%, dar nu mai putin de suma stabilita prin grila data in OG 34/2009.
La venituri totale anuale intre 0-52000 impozitul este 2200 lei, s.a.m.d.
8. Articolul 107 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Cota de impozitare
Art. 107. — (1) Cota de impozitare pe veniturile microintreprinderilor este: 2% in anul 2007; 2,5% in anul 2008; 3% in anul 2009.
(2) In situatia in care impozitul datorat de microintreprinderi este mai mic decat impozitul minim anual, prevazut la art. 18 alin. (3), acestea sunt obligate la plata impozitului la nivelul acestei sume.
(3) In aplicarea alin. (2), pentru anul 2009 se au in vedere urmatoarele reguli:
a) pentru trimestrul al II-lea se compara impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat la sfarsitul trimestrului cu impozitul minim anual, prevazut la art. 18 alin. (3), recalculat in mod corespunzator pentru perioada 1 mai—30 iunie 2009, prin impartirea impozitului minim anual la 12 luni si inmultirea cu numarul de luni aferent perioadei respective;
b) pentru trimestrele al III-lea si al IV-lea se compara impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat la sfarsitul fiecarui trimestru cu impozitul minim anual, prevazut la art. 18 alin. (3), recalculat in mod corespunzator pentru trimestrul respectiv, prin impartirea impozitului minim anual la 12 luni si inmultirea cu numarul de luni aferent trimestrului respectiv.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare micro 2009 krisztina krisztina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se impoziteaza un SRL infiintat in febr 2009, ca si microintreprindere, pe trim 2 /2009? Va multumesc (vezi toată discuția)
Stire noua - impozit microintreprinderi Ana Muntianu Ana Muntianu Proiect de ordonanta de urgenta: Introducerea impozitului minim obligatoriu pentru microintreprinderi de E.M. HotNews.ro Vineri, 3 aprilie 2009, 13:03 ... (vezi toată discuția)
Cum declar aprilie la impozit forfetar? monica_gmg monica_gmg Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta - am o societate la care declar trimestrial impozitul pe profit. tinand cont de noile modificari fiscale, ... (vezi toată discuția)