avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in caz de divort

Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea.;In timpul casatoriei am mostenit ca unic copil de la tatal meu,care a decedat o cota parte dintr-un apartament,iar partea mamei mele i-am platit-o,defapt ei i-am cumparat un alt apartament,pe care am platit-o din bani pe care i-am dobandit singura,sotul meu nu a contribuit cu nimic!Toate inbunatatirile au fost finantate numai si numai de mine,iar acum in prag de divort familia sotului ma ameninta ca ma da afara din casa!!
As dori sa stiu la ce trebuie sa ma astept dupa divort??
Cel mai recent răspuns: ysa1976 , utilizator 08:11, 25 Martie 2014
iar partea mamei mele i-am platit-o,defapt ei i-am cumparat un alt apartament,pe care am platit-o din bani pe care i-am dobandit singura,sotul meu nu a contribuit cu nimic!Toate inbunatatirile au fost finantate numai si numai de mine,

Bucata asta din mesaj trebuie s-o lamuriti.
Ce acte s-au incheiat ? Ati facut contract cu mama de vanzare sau cum si daca ati ajus proprietar pe ap parintilor ? Cum ati achizitionat casa in care sta mama, pe numele cui?
Din ce bani ati fgacut imbunatatirile, proprii sau comuni ? Sotul nu a muncit in perioada asta ?

bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii si nu sunt supuse partajului; doar eventualele imbubatatiri aduse imobilului pot fi solicitate de catre sotul dv
Mamei mele i-am trecut apartamnetul cumparat pe numele ei,si am specificat in act ca am pltit-o eu.In schimb mama a renuntat la partea ei din apartamentul mostenit,care e trecut pe numele meu.Imbunatatirile au fost platite de mine pt ca sotul a avut cam tot timpul salaruil minim pe economie,si si-a mai si cumparat a masina la care inca plateste rata la banca cat timp eu lucram in strainatate si platea cam tot.El platea maximum itilitatile,gaz ,lumina etc.
Mi se apare absurd sa ma trezesc data afara din casa in care am copilarit si pt care parintii mei au platit!!
p.s.am si extrasul de cont din Italia pe care figureaza toata suma depusa de mine acolo,si pe care i-am scos ulterior in data platii apartamentului cumparat mamaei mele
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
ysa1976, utilizator
Depinde de ce a scris noatarul in actul pentru casa in care stati. Daca a scris ca e bun comun cu sotul conf. art.....??? din codul civil nu puteti decat sa va judecati si sa aratati cu martori ca dumneavoastra ati platit pentru tot, ca mama a cedat partea ei dumneavoastra , ca sotul nu avea din ce sa plateasca si asa mai departe.
In actele apartamentului pe care am mostenit ,figurez numai eu,ca unic mostenitor

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Partaj dodorel62 dodorel62 Am o casa de la parintii mei cu vanzare cumparare cu drept de intretinere , dar intre timp ei au decedat.Eu m-am despartit de fosta sotie acum 3 ani si m-am ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)