avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in caz de divort

Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea.;In timpul casatoriei am mostenit ca unic copil de la tatal meu,care a decedat o cota parte dintr-un apartament,iar partea mamei mele i-am platit-o,defapt ei i-am cumparat un alt apartament,pe care am platit-o din bani pe care i-am dobandit singura,sotul meu nu a contribuit cu nimic!Toate inbunatatirile au fost finantate numai si numai de mine,iar acum in prag de divort familia sotului ma ameninta ca ma da afara din casa!!
As dori sa stiu la ce trebuie sa ma astept dupa divort??
Cel mai recent răspuns: ysa1976 , utilizator 08:11, 25 Martie 2014
Sa va asteptati la multe presiuni, se pare.
1. Nu va poate da nimeni afara, insa intrebarea mea e: locuiti acolo sau in strainatate?
2. Apartamentul mamei aveti dovezi ca e platit de dv.
3. Nu imi e clara partea cu minimul pe economie al sotului si cum s-au facut imbunatatirile, erati in tara? Cine s-a ocupat? Aveati job?
4. Sotul are bani de-un partaj? Ca eu, in locul dv., nu l-as initia.

Ar trebui sa mergeti cu toata povestea si cu actele sa vi le vada un avocat, asa va mai linistiti si stiti ce sa replicati sotului si familiei sale; apoi sa luati decizia privitoare la divort sau nu. Poate il incheiati amiabil, la notar, macar divortul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mamei mele i-am trecut apartamnetul cumparat pe numele ei,si am specificat in act ca am pltit-o eu

In schimb mama a renuntat la partea ei din apartamentul mostenit,care e trecut pe numele meu.

Din ce scrieti dvs rezulta ca sotul nu are un drept de proprietate nicaieri, ci doar un drpet de creanta pt sulta pe care ati platit-o mamei pt casa. Adica banii cu care si-a luat mama casa.
In schimb, masina, e bun comun.
Divortati si cereti evacuarea sotului din casa dvs.
N-are decat sa ceara ce crede ca i se cuvine printr-o actiune in instanta, ocazie cu care veti proba ca nu a contribuit cu bani la plata sultei.
N-ar fi rau sa consultati un avocat cu acetle ce le aveti ca noi facem presupuneri pe marginea a ce ne ziceti dvs.

buna ziua.
imobilul mostenit este bunul dvs propriu. banuiesc ca s-a facut un partaj succesoral, mama dvs renuntand la cota sa parte in favoarea dvs.
in acest caz sunteti unic mostenitor . cu exceptia situatiei in care mama dvs ar fi renuntat la cota sa parte in favoarea atat a dvs cat si a sotului dvs.
din ceea ce spuneti insa , parerea mea este ca imobilul este bunul dvs propriu.
sotul poate doar sa ceara sulta . daca dansul locuieste in imobilul pe care dvs l-ati mostenit, puteti cere odata cu actiunea de divort , evacuarea sa din imobilul respectiv.
Multumesc mult tuturor ! M-am mai linistit =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Partaj dodorel62 dodorel62 Am o casa de la parintii mei cu vanzare cumparare cu drept de intretinere , dar intre timp ei au decedat.Eu m-am despartit de fosta sotie acum 3 ani si m-am ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)