Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
La angajare, am semnat un Act aditional la contractul individual de munca " Clauza de fidelitate - parte integranta si esentiala din clauza de neconcurenta" in care se precizeaza
Obligatiile angajatorului:
" - sa acorde angajatului o prima lunara in valoare de X lei reprezentand prima de fidelitate, la salariul de baza net negociat, in scopul motivarii si incurajarii acestuia de a se implica de a se implica cu profesionalism si loialitate, la standarde de performanta in activitatea prestata ca si angajat...;
- sa acorde angajatului prima de fidelitate pe o perioada de 12 luni, daca activitatea este desfasurata la standarde de performanta
...."
Obligatiile angajatului:
"- sa indeplineacsa la standarde de performanta .....
- sa nu initiez, si sa nu cauzez prin nici o modalitate, incetarea contractului individual de munca, pe o perioada de 12 luni de la data semnarii prezentului act aditional...
..."
Contractul de munca a incetat inaintea celor 12 luni(prin depunerea demisiei) iar angajatorul mi-a retinut ultimul salariu.
Vreau sa aflu daca actul meu are valoare legala, avand in vedere ca nu are viza ITM (doar contractul de munca e vizat) si daca e legal faptul ca mi-au retinut salariul. In plus, din ce am citit eu in Codul muncii, clauza de neconcurenta inseamna cu totul altceva decat ce este detaliat in actul aditional semnat de catre mine.
Multumesc!
~ final discuție ~