se poate cere rezolutiunea sau nulitatea unei promisiune de vinzare/cumparare in urmatoarele situatii:
-1) casa ce a facut obiectul promitentii vinzatori nu au actede proprietate exclusiva
- 2) o parte din terenul care a facut obiectul vanzarii nu este atribuit ceComisia de fond funciar (respectivul teren a facut obiectul exproprierii parintilor si nu a fosat niciopdata in proprietatea vanzatorilor), practic acel teren nu se afla in circuitul civil la acest moment.
Mai grav este ca a fost trecut si in certificatul de mostenitor.
3) Nici promitentii vinzatori si nici pr cumparatori( comostenitori cu vinzatorii) nu si-au indeplinit conditiile impuse in promisiune aceea de a intocmi cartea funciara imobilele fiind in indiviziune si nici nu s-au prezentat la notar in termenul fixat.
Mentionez ca exista o clauzade razfindire a partilor.
4) existenta mai multor TP pe numle autorilor lor comuni care nu si-au facut iesirea din indiviziune
Nu ati precizat care parte sunteti , promitentul cumparator sau vanzator?
Daca sunteti cumparatorul trebuie sa rezulte din act ca nu ati cunoscut aceste aspecte la data incheierii antecontractului . Daca ambele parti sunt de acord pot merge la notar sa incheie un alt act care sa-l anuleze pe primul. IN instanta poate solicita anularea anteconractului doar partea care nu se afla in culpa.
Aveţi la îndemînă rezoluţiunea pentru neîndeplinirea obligaţiilor. De ce să mai umblaţi după anulare? Ar trebui să dovediţi dolul, ar trebui să aduceţi probe, cu alte cuvinte, să complicaţi o situaţie cît se poate de simplă.
Termen promisiune
leusan
intre 3 persoane se incheie o promisiune de vinzare , la 10 08.2013 iar pina cel tirziu pe 10.10.2013 sa se perfecteze in forma autentica.
Nu a existat ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii
leusan
Exista o promisiune de vanzare cu clauza de dezicere.
Promitentul vinzator are si calitate de comostenitor cu promitentii cumparatori.Acesta cunoaste ca nu ... (vezi toată discuția)