Buna ziua.
Am un nepot care urmeaza sa se mute in garsoniera pe care o detin. Conventia cu parintii nepotului este sa plateasca toate cheltuielile legate de intretinere si curent electric, etc.
De la asociatia de proprietari mi s-a spus ca trebuie sa le dau copie a buletinului nepotului precum si ca trebuie sa fac act de inchiriere la fisc. Este adevarat?
Puteti sa-mi spuneti daca trebuie sa fac vreun act si unde?
Multumesc
Asociatia nu va poate obliga sa incheiati contract de inchiriere la fisc , fiind un nepot poate sta fara a plati chirie. Dvs. trebuie sa va intelegeti direct cu chiriasul daca e major nu cu parintii. Chiriasul trebuie sa dea la asociatie o copie de pe CI ,pentru a fi trecut in cartea de imobil.Puteti incheia un contract de comodat la un avocat (inchiriere fara plata ) in care sa mentionati sa-si plateasca intretinerea , consumurile
Asociatia de proprietari nu se poate implica in relatia dintre proprietar si un chirias al sau, asa cum v-a spus si dna avocat.
Doar trebuie sa-l inscrie pe chirias in cartea de imobil, pe baza CI.
Atat.
Multumesc pentru raspuns.
Am uitat sa va spun ca presedinta de bloc a mentionat subtil ca daca vrea poate sesiza administratia financiara ca maschez o inchiriere.
Poate sesiza si mai putin subtil, poate sa strige si in gura mare....
Dumneaei nu stie pe ce lume se afla, nu cunoaste legea dupa care se conduce asociatia de proprietari si nu stie ca nu are treaba cu viata personala a proprietarilor, atata timp cat interesele asociatiei nu sunt deranjate.