avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inregistrare contract de inchiriere apt
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inregistrare contract de inchiriere apt

Buna din nou. In cazul in care chiriasul doreste inreg contr de inchiriere la Fin pt diverse avantaje (adresa/mutatie, beneficii sociale etc.) iar propr amana acest lucru, chiriasul poate sesiza autorit competente? (Fiscul, ma gandesc).
Chiriasul poate folosi, cu acordul scris al propr, spatiile comune din bloc?(terase, boxe etc.). Eu cred ca da. Presedintele asoc de propr a aruncat insa in fata chiriasului vorbe gen "dumneata esti chirias doar"....amuzant poate, insa destul de serios daca ne gandim cum stiu/nu stiu legea unii, fie ei si presedinti...chiar si de asociatie
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:00, 31 August 2012
Nu-mi dau seama ce intelegeti prin:
Chiriasul poate folosi, cu acordul scris al propr, spatiile comune din bloc?(terase, boxe etc.)

In principiu chiriasul poate folosi, alaturi de ceilalti proprietari, spatiile comune. Nu scrie nicaieri ca proprietarii sunt locatari de grad superior chiriasilor. Ar trebui sa amanuntiti un pic chestiunea ca sa va putem raspunde concret.

Da, chiriasul dar si oricare alta persoana poate sesiza fiscul pentru veniturile obtinute si nedeclarate spre impozitare din inchirieri. Nu va opreste nimeni.
Proprietarul va fi obligat sa plateasca impozitul si eventual sanctionat.
Sigur ca, in aceasta situatie, chiriasul trebuie sa-si caute alta gazda pentru ca nu va avea zile bune cu acel proprietar. Asa ca mai bine cautati sa inchiriati alt apartament si lasati-l in pace pe proprietar si pe presedintele care va creaza probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa la subsolul blocului gelirolu gelirolu Buna ziua. Suntem proprietari de apartament si blocul are statutul de AP. La subsolul blocului unuii din Proprietari au facut boxe. ( numai cei din consiliul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere boxe intre etaje dan61 dan61 La noi in bloc s a hotarat la ultima adunare generala sa se intocmeasca contracte de inchiriere intre asoc.de propr. Si locatarii care folosesc boxele dintre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate vinde unui proprietar o boxa? care sunt demersurile ... adminibuc adminibuc Buna ziua! Se poate vinde unui proprietar o boxa? Care sunt demersurile ? Multumesc! (vezi toată discuția)