Buna ziua . Doi soti au depozite bancare separate fara a se fi imputernicit reciproc . Unul decedeaza - banii se vor numi bani proprii ai decedatului sau bani comuni ? Depozitele provin din depunerea pensiilor pe card fara a fi scosi mai multi ani .VA MULTUMESC ANTICIPAT PT SFAT.
Buna ziua . Nici nu stiu cum sa va multumesc pt raspunsurile oferite . Eu sant sora decedatului , am dezbatut succesiunea in instanta si s-a finalizat printr-o hotarare de expedient pt ca am convenit sa-i las aproape totul cumnatei (i-am cerut doar 4000 lei dintr-o masa succesorala de 200000 lei adica apartament +masina ) .Dar acum sant suparata pt ca ea nu a pus banii din contul fratelui in cererea reconventionala pe care o facuse , iar eu nu am stiut de ei la acea vreme . Intrebare 1- cu acea hotarare as putea cere extrasuri de cont de la banci sau cum trebuie sa procedez ? Intrebare 2-cum pot sa demonstrez in cazul in care nu ne vom intelege, ca avea si ea cont separat ? Ma va crede cineva sau trebuie sa duc extrasul contului ei ceace ar fi imposibil ? Cum ati proceda dumneavoastra intr-o astfel de situatie ? Aveti rabdare cu mine ca nu prea ma fac inteleasa . va multumesc .
Noi avem rabdare, dar mai bine ne spuneti lucrurile cat mai clar de la inceput, nu cu picatura.
1. Nu puteti. Alt dosar in instanta sau poate o notificati intai si incercati sa va intelegeti.
2. Adresa la banca, asa demonstrati. NU va crede nimeni pe cuvant, in instanta lucrurile sunt pe probe.
Nu are relevanta cum as proceda eu sau altcineva, atata timpo cat nu e vorba despre noi; fiecare om are alta motivatie.
Totusi, ati putea obtine ceva sau nu doar in functie de ce anume ati facut in dosarul anterior, depinde de intelegerea aceea, trebuie analizata si ea.
in acea intelegere am semnat ca nu am pretentie la apartament si masina (1/2 din ele pt ca cealalta jum este al sotiei ), ca sant deacord sa ramana in proprietatea cumnatei ,iar ea a semnat ca mi-a dat 4000 lei sulta (atat i-am cerut eu pt ami acoperii cheltuielile pe care le-am facut cu onorariu av si acte pt inceperea procesului , pt ca a refuzat sa vina la mediere ). deci depozitul bancar nu a facut obiectul succesiunii , nu a fost trecut in cererea reconventionala pe care a facut-o .acum si ea intampina greutati la scoaterea banilor si doreste sa-i las si pe acestia dar nu mai vreau , macar cu atat sa ma aleg si eu . totusi de ce nu pot sa cer un extras de cont de la banca cu acea hotarare in care scrie clar ca sant mostenitoare cu 1/2 ? cum pot sa fac rost de cf de mostenitor ?