avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata ratelor bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata ratelor bancare

Buna seara,as dori sa stiu ce i se poate intampla unei persoane daca nu isi mai poate plati ratele la banca.este vorba despre doua carduri de cumparaturi si o descoperire de card(insumate,in jur de 3000 de lei).mentionez ca aceasta persoana are varsta de 50de ani,nici un venit si in curand nicio o proprietate sau vreun bun pe numele ei.(apartamentul pe care il detine ca si coproprietar il va ceda ca si donatie.banca ii poate face ceva,aceasta datorie ii poate fii imputata urmasilor de gradul I.(copii).multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: cristina bulat , utilizator 23:29, 21 Martie 2014
Nu, rudele nu au legatura cu datoriile , nu vor plati copiii. In schimb, creditorul poate cere revocare donatiei tocmai pt ca debitorul nu are venituri din care sa se indestuleze.
Decat sa doneze, mai bine face partaj.
Multumesc frumos pentru raspuns dar mai ales pentru promptitudine
Ca de fiecare data,aici am gasit un sfat:).o ultima intrebare as mai avea.cam la cat se ridica actele notariale ce trebiiesc intocmite si daca partajul se poate face intre parinti(proprietarii imobilulu)i si fiul acestora.o seara placuta
Despre costuri va interesati la notar. Partajul se poate face intre coproprietari. Intre parinti si copii, incheiati un contract de vanzare cumparare.
Multumesc frumos pentru informatii.o seara placuta!
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
cristina bulat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,daca in urma parintilor decedati au ramas 3 mostenitori ... elenasuch elenasuch Buna ziua,daca in urma parintilor decedati au ramas 3 mostenitori la dezbaterea mostenirii pot ceda sau dona in favoarea sotiei mele sau a copiilor mei ?intai ... (vezi toată discuția)
Succesiune julia06 julia06 Buna ziua As dori,va rog,sa va cer cateva sfaturi in legatura cu succesiunea casei deoarece avem o situatie mai ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie sau contract vanzare-cumparare p1967 p1967 Buna seara! Sotiei mele iau decedat ambii parinti!Eu si cu sotia am locuit in aceeasi curte cu parintii .Sotia mea are un frate si am decis cu totii sa isi ... (vezi toată discuția)