avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totala copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totala copil

Buna seara,

As dori sa stiu si eu cum pot sa am custodie totala a copilului meu.
Mentionez ca inca nam divortat pentru ca nu am finantele necesare. Sunt despartita de sotul meu din septembrie anu trecut. El nu vrea sa mai plateasca bani pentru copil, si plus ca a vorbit la telefon de 300 euro in loc sai dea copilului. Nu-si prea da interesul si ma intreaba de copil ce face cam odata pe saptamana.

Cum pot sa rezolv si eu aceasta problema? Si as mai intreba daca se poate cum pot sal fac sa plateasca telefonul desi abonamentul este pe numele meu, dar pot sa dovedesc ca el e cel care a vorbit la telefon nu eu?

Daca cumva iese si cu bani - cam cat mar costa toata treaba? si in ce ar consta?

SA stiu daca trebuie sa-mi gasesc un avocat bun si cam cat trebuie sa dau :((

Multumesc anticipat

P.S. a da am uitat : cum as putea sa-mi recuperez lucrurile ramase la viitorul fost sot acasa? ca nu vrea sa mi le mai dea pe cele ramase acolo


Si scuzatima daca nam postat unde trebuie
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 11:24, 24 Martie 2014
Pt a obtine custodia exclusiva va trebuie motive serioase ptentru care instanta sa dispuna excluderea tatalui din viata copilului (de ex daca tatal este alcoolic, daca consuma droguri, daca a pus in pericol viata copilului etc).

In caz contrar, veti avea custodie comuna. Nu conteaza nici daca tatal plateste sau nu pensie de intretinere, nu prea tin instantele cont de acest aspect, desi in opinia mea asta spune destule despre modul cum tatal percepe relatia lui cu copilul sau si cum intelege sa isi indeplineasca obligatiile pe care legea le impune.

Daca va doritii custodia exclusiva sigur va tb sa va angajati un avocat.

Bunurle personale tb sa vi le dea din casa, trimiteti-i o somatie prin executor si mergeti cu acesta si cu organele de politie sa le luati.

Cat despre factura la telefon, atata timp cat este pe numele dvs va tb sa o achitati. Dar la fel de bine puteti inchide acest abonament si astfel nu va mai avea pe ce sa vorbeasca.
Din cele aratate mai sus, eu nu vad sanser eale pentru custodia unica. Parerea mea.
Aveti grija sa nu dati bani unora care sa va promita marea cu sarea... o data pe saptamana e mai mult decat multi alti parinti, asa ca mie imi pare ca se intereseaza de copil tatal...
Cu telefonul, nu stiu cum anume puteti dovedi cine a vorbit, insa daca puteti atunci ii cereti banii. Dv. achitati factura la telefon si apoi ii cereti contravaloarea in instanta.
Cu hainele, ar trebui sa vi le dea, altfel actiune in instanta.

Da, cred ca e necesar sa va informati la un avocat, sa intelegeti ca si dupa divort situatia dv. si a copilului nu se va schimba foarte mult, asa incat poate ajungeti la o intelegere. Asta inseamna mai multa liniste pentru copil si mai putini nervi si bani cheltuiti de dv.
Ar fi bine sa vedeti ce au de spus mai mult de un avocat, ca sa nu ajungeti sa vi se para accesibila marea si sarea aceea...
Sa inchideti abonamentul la telefon ar fi prima idee!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Schimbare custodie exclusiva copii in custodie comuna madalinale madalinale Buna ziua! Am si eu o mare problema, si anume: am custodia exclusiva a 2 copii gemeni de cand acestia aveau 2 ani (acum au 11,5 ani) DAR [b]doresc sa schimb ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copii, parinti divortati buna ziua! ... Vhelga Vhelga Pensie alimentara pentru copii, parinti divortati Buna ziua! Sunt divortata si am un baiat de 13 ani. Adresa copilului este la mine. In hotararea primita se ... (vezi toată discuția)