avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cai de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cai de atac

Dupa respingerea cererii de reexaminare, mai exista vreo cale de atac, sau numai la CEDO?
Cel mai recent răspuns: doru58 , utilizator 09:01, 22 Martie 2014
Daca este vorba despre ajutor public judiciar, atunci cererea de reexaminare este ultima cale de a contesta dispozitia instantei.
Am actionat in judecata guvernul ptr. emiterea a doua ordonante prin care nu se aplica prevederile art. 20 Secţiunea a III-a a Capitolului II din Anexa VII la Leg. 284/2010, aratand faptul ca, ordonantele in cauza, incalcau printre alte acte normative, art. 15 al. 1 si art. 53 al. 1 si al. 2. De asemenea trebuia sa precizez, ,,obiectul,, cererii si ,,valoarea,, lui.
Obiectul cererii cum am specificat, este anularea O.U.G. nr. 84/2012 si a O.U.G. nr. 103/2013.
Valoarea cum am specificat, este de 12 salarii(aproximativ 30.000 Ron, impozabili), conform prevederilor art. 20 Secţiunea a III-a a Capitolului II din Anexa VII la Leg. 284/2010.Am redactat cerere de reexaminare, dar mi-a fost respinsa. In afara de CEDO, ce se mai poate face?

Art. 15 al. 1 si art. 53 al. 1 si al. 2 sunt din Constitutia Romaniei....

Nu am dreptul la judecata?Chiar daca am gresit vreo procedura, nu sunt avocat si nu am mijloce materiale ptr. a angaja un avocat, doar daca acesta ar accepta ca sa primeasca 50%din eventualul ,,castig,, in instanta...

Cele doua ordonante, care impiedica aplicarea prevederilor articolului din Leg. 284/2010, dupa parerea mea nu sunt constitutionale...

Art. in cauza din Leg. 284, nu putea fi ,,modificat,,, e.t.c., decat prin lege, conform constitutiei, nicidecum prin ordonante, care chiar daca au puterea unor legi, nu sunt legi, oricum este vorba si despre discriminare si acum si de dreptul de judecata....

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 53 al. 1 din constitutia romaniei doru58 doru58 Art. 53 (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: ... (vezi toată discuția)
Pensie, drepturile din legea salarizarii viorelus viorelus Daca ies la pensie in 2013 nu primesc ajutoarele prevazute in legea salarizarii,dar in viitor ;daca se vor acorda in baza unor noi reglementari, mai pot ... (vezi toată discuția)
Sporurile conform legii 284/2010 eduardvl eduardvl Buna ziua, Rog respectuos un punct de vedere, referitor la urmatoarea speta: Conform Legii 284/2010, art. 22 alin 1, suma sporurilor acordate cumulate ... (vezi toată discuția)