avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reexaminare - capete de cerere anulate la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reexaminare - capete de cerere anulate la contestatia unui PV

Buna ziua,

Am incercat sa ma descurc singura si cu ce informatii am gasit pe net insa am nevoie de ajutorul dumneavoastra, Va multumesc pentru timp si disponibilitate!

Am contestat un PV de stationare ilegala (soldat si cu ridicarea masinii) din sect. 6. In contestatia depusa am solicitat:

- anularea PV-ului (emis de Pol. Locala 6) si restituirea amenzii platite - 160 ron
- anularea Dispozitiei de ridicare (emisa sa Pol. Locala 6) si restituirea sumei platite pentru recuperarea masinii (catre ILCOR) - 677 ron
-acordarea de daune morale de 10.000 ron

Am primit o cerere de Rezolutie in care mi se cerea sa specific:
1. denumirea si sediul intimatului
2. Codul unic de inregistrare al intimatului
3. sa arat dovezile pe care se sprijina fiecare capat de cerere (inscrisuri, planse foto, etc)

In raspunsul la rezolutie:
1. am identificat Intimatul ca fiind Politia Locala Sector 6
2. am dat CUI-ui Politiei Locale Sector 6
3. Am adaugat la actele deja depuse (PV, Dispozitia de ridicare, Factura ILCOR, Chitanta amenda, schita sector de drum, inscrisuri pentru certificarea adresei) planse foto cu locatia respectiva care veneau sa demonstreze ca nu am stationat ilegal.

Pe 19 martie, in sedinta fara citarea partilor s-a dispus:
"În temeiul art. 200 alin. (3) C.p.c., dispune anularea capetelor de cerere privind restituirea sumei de 677,32 lei si acordarea de daune morale, pentru neîndeplinirea obligatiilor puse în sarcina reclamantului.
În temeiul art. 201 alin. (1) C.p.c., dispune continuarea procedurii regularizării cu privire la celelalte capete de cerere si comunicarea unei copii de pe cerere, cerere precizatoare si înscrisuri către intimat, cu mentiunea de a depune întâmpinare, precum si toate înscrisurile care au stat la baza întocmirii procesului-verbal contestat, în termen de 25 de zile de la comunicare, sub sanctiunea decăderii din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, în afara celor de ordine publică.
Cu cerere de reexaminare cu privire la capetele de cerere anulate, în termen de 15 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucuresti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.03.2014. "

Intrebarea mea este de ce au anulat cele 2 capete de cerere (daune morale si taxele de recuperare a masinii) din moment ce eu am raspuns la rezolutie si le-am oferit datele cerute cu privire la intimat?
- cumva din cauza ca suma de 677 ron a fost platita catre ILCOR, si cum eu nu am identificat ILCOR ca fiind si el initimat (din ce am citit pe forum am inteles sa nu dau in judecata si ILCOR)?!
- inteleg ca dispunearea de daune morale este ceva ce se obtine fff greu, insa nu inteleg de ce in baza art 200, alin.3 se anuleaza acel capat de cerere? ce date ar fi trebuit sa ofer?

Ultima intrebare, as vrea sa depun o cerere de reexaminare insa nu stiu ce ar trebui sa scriu in ea. Ma puteti ajuta va rog?

Multumesc!
Referitor la acordarea daunelor morale,in cuprinsul Deciziei nr. 2356 din 20 aprilie 2011 pronuntata de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avnd ca obiect obligarea unei autoritati publice la plata de daune morale,judecatorii au decis că, daunele morale sunt apreciate ca reprezentand
atingerea adusa existentei fizice a persoanei, integrităţii corporale şi sănătăţii, cinstei, demnităţii şi onoarei, prestigiului profesional, iar pentru acordarea de despăgubiri nu este suficientă stabilirea culpei autorităţii, ci trebuie dovedite daunele morale suferite.

Sub acest aspect, partea care solicita acordarea daunelor morale este obligata sa dovedeasca producerea prejudiciului si legatura de cauzalitate dintre prejudiciu si fapta autoritatii.
Probabil ca dv in plangerea contraventionala promovata impotriva PV ,nu ati subliniat ,nu ati probat legtura intre prejudiciu si raspunderea autoritatii care a ridicat bunul mobil proprietatea dv,motiv pentru care instanta a dispus respingerea capatului de cerere de obligare a intimatei la plata daunelor morale.
Pentru daunele morale am precizat urmatoare, desi probabil citit ce ati scris mai sus este insuficient/insignifiant:

"Prin cele prezentate mai sus am aratat ca in mod incorect si abuziv agentul constatator XX a decis sa stabileasca ca am savarsit o contraventie prin stationarea regulamentara intr-o alveola a drumului in zona str. Valea Cascadelor nr 1 prin fabricarea de probe foto inselatoare care prezinta autoturismul intr-o ipostza falsa. Aceste actiuni abuzive au dus la emiterea de catre agentul constatator XX a unei Dispozitii de Ridicare seria PL numar XX si la ridicarea abuziva a autoturismului pentru recuperarea caruia a trebuit sa achit suma de

Toate aceste fapte m-au marcat profund din prima clipa in care am crezut in legitimitate ca autoturismul mi-a fost furat. Ulterior, analizand toate aspectele am realizat ca mi-a fost inscenata infaptuirea unei contraventii iar acest fapt m-a facut sa imi pierd increderea in Organizatiile municipale, in speta in Politia Locala care conform cu Legea Politiei Locale, Cap.1 – Dispozitii Generale actioneaza in scopul apararii proprietatii prívate si a drepturilor si libertatilor persoanei:
“ Art. 1. – (1) Poliţia locală se constituie în scopul exercitării atribuiţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în domeniile:
a) ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor;
b) circulaţia pe drumurile publice;
c) disciplina în construcţii şi afişajul stradal;
d) protecţia mediului şi gospodărirea localităţilor;
e) activitatea comercială;
f) evidenţa persoanelor;
g) alte domenii stabilite prin lege;
(2) Poliţia locală îşi desfăşoară activitatea pe baza principiilor încrederii, previzibilităţii, proximităţii şi proporţionalităţii, deschiderii şi transparenţei, eficienţei şi eficacităţii, răspunderii şi responsabilităţii, imparţialităţii şi nediscriminării.”

Mi-am pierdut increderea in aceasta institutie care ar trebui sa ma protejeze si nu sa actioneze impotriva mea. Ma simt in contininuare traumatizata si marcata de acest eveniment si cu teama permanenta ca acest abuz mi se poate intampla din nou astfel ca imi este frica sa mai stationez sau sa parchez masina in locurile special reglementate in acest scop. Dat fiind acest aspect am fost nevoita sa ii returnez mamei mele autoturismul desi mi-l incredintase spre folosire.
"
În procedura de regularizare a cererii nu se discută nimic din ceea ce a arătat ynocentta mai sus. Acelea sunt discuţii pe fondul cauzei.

O să vi se comunice încheierea de şedinţă şi o să aflaţi motivul anulării. Instanţa a anulat capetele de cerere prin care solicitaţi plata unor sume de bani. Aţi timbrat? Dacă nu aţi timbrat, vi s-a pus în vedere să timbraţi?
Multumesc pentru mesaj Gabriela Pintea!

Cand m-am dus sa cer informatii la Jud. Sect. 6 mi s-a spus ca trebuie sa platesc taxa de timbru de 20 de lei - pe care am platit-o la posta si am anexat chitanta. Trebuia sa mai platesc/timbrez ceva?

In alta ordine de idei marti plec din tara pentru o perioada de 5 saptamani si voiam sa depun cererea de re-examinare marti de dimineata, insa pana atunci nu o sa primesc sigur prin posta incheierea de sedinta ca sa pot sa aflu motivul anularii.

Ce as putea sa fac? Sa astept sa vina acasa incheierea si sa ii spun mamei sa nu semneze de primire insa dupa 30 de zile am inteles ca se face cu anuntare publica?! (nu stiu exact care e procedura) Asta mi-ar da 30+15 zile in care sa depun cererea de re-examinare (adica as fi la limita cand ma intorc in tara)

Ar trebui sa depun la dosar copii dupa biletele de avion?
Suma de 20 de lei este taxa judiciară de timbru pentru anularea procesului verbal de contravenţie. Pentru capetele de cerere anulate nu aţi timbrat, însă instanţa trebuia să vă pună în vedere să timbraţi, prin adresă scrisă. Aveţi un motiv cât se poate de solid pentru cererea de reexaminare, şi anume acela că instanţa nu v-a pus în vedere să timbraţi înainte de a vă anula cele două capete de cerere.

Cererea de reexaminare trebuie făcută în funcţie de ceea ce scrie în încheierea de şedinţă. Eu nu cred că încheierea de şedinţă va fi redactată aşa de repede, adică în cinci săptămâni. Dacă aveţi ghinionul să fie redactată în mai puţin de cinci săptămâni, ea poate fi comunicată şi prin afişare. Prin urmare, nu contează dacă mama dvs. semnează sau nu. Dacă instanţa este una aglomerată, atunci aşteptaţi-vă să vi se comunice încheierea peste minim două-trei luni de zile. Pentru situaţia în care încheierea va fi comunicată mai devreme de cinci săptămâni, încheiaţi un contract cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de ridicare auto anulat de instanta. cum recuperez amenda platita si cum recuperez taxa de ridicare auto? 2680512521612 2680512521612 Mi-a fost admisa in instanta plangerea contraventionala impotriva PV de constatare a autoturismului parcat neregulamentar si ridicat de firma de ridicari auto, ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda Raluca1771 Raluca1771 Buna seara! In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI ... (vezi toată discuția)
Ridicare autovehicul Andreea Istrate Andreea Istrate Am formulat o cerere de chemare in judecata prin care am solicitat anularea unui proces-verbal de contraventie, prin care am fost sanctionata pt parcare ... (vezi toată discuția)