avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reexaminare - capete de cerere anulate la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reexaminare - capete de cerere anulate la contestatia unui PV

Buna ziua,

Am incercat sa ma descurc singura si cu ce informatii am gasit pe net insa am nevoie de ajutorul dumneavoastra, Va multumesc pentru timp si disponibilitate!

Am contestat un PV de stationare ilegala (soldat si cu ridicarea masinii) din sect. 6. In contestatia depusa am solicitat:

- anularea PV-ului (emis de Pol. Locala 6) si restituirea amenzii platite - 160 ron
- anularea Dispozitiei de ridicare (emisa sa Pol. Locala 6) si restituirea sumei platite pentru recuperarea masinii (catre ILCOR) - 677 ron
-acordarea de daune morale de 10.000 ron

Am primit o cerere de Rezolutie in care mi se cerea sa specific:
1. denumirea si sediul intimatului
2. Codul unic de inregistrare al intimatului
3. sa arat dovezile pe care se sprijina fiecare capat de cerere (inscrisuri, planse foto, etc)

In raspunsul la rezolutie:
1. am identificat Intimatul ca fiind Politia Locala Sector 6
2. am dat CUI-ui Politiei Locale Sector 6
3. Am adaugat la actele deja depuse (PV, Dispozitia de ridicare, Factura ILCOR, Chitanta amenda, schita sector de drum, inscrisuri pentru certificarea adresei) planse foto cu locatia respectiva care veneau sa demonstreze ca nu am stationat ilegal.

Pe 19 martie, in sedinta fara citarea partilor s-a dispus:
"În temeiul art. 200 alin. (3) C.p.c., dispune anularea capetelor de cerere privind restituirea sumei de 677,32 lei si acordarea de daune morale, pentru neîndeplinirea obligatiilor puse în sarcina reclamantului.
În temeiul art. 201 alin. (1) C.p.c., dispune continuarea procedurii regularizării cu privire la celelalte capete de cerere si comunicarea unei copii de pe cerere, cerere precizatoare si înscrisuri către intimat, cu mentiunea de a depune întâmpinare, precum si toate înscrisurile care au stat la baza întocmirii procesului-verbal contestat, în termen de 25 de zile de la comunicare, sub sanctiunea decăderii din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, în afara celor de ordine publică.
Cu cerere de reexaminare cu privire la capetele de cerere anulate, în termen de 15 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucuresti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.03.2014. "

Intrebarea mea este de ce au anulat cele 2 capete de cerere (daune morale si taxele de recuperare a masinii) din moment ce eu am raspuns la rezolutie si le-am oferit datele cerute cu privire la intimat?
- cumva din cauza ca suma de 677 ron a fost platita catre ILCOR, si cum eu nu am identificat ILCOR ca fiind si el initimat (din ce am citit pe forum am inteles sa nu dau in judecata si ILCOR)?!
- inteleg ca dispunearea de daune morale este ceva ce se obtine fff greu, insa nu inteleg de ce in baza art 200, alin.3 se anuleaza acel capat de cerere? ce date ar fi trebuit sa ofer?

Ultima intrebare, as vrea sa depun o cerere de reexaminare insa nu stiu ce ar trebui sa scriu in ea. Ma puteti ajuta va rog?

Multumesc!
Îmi pare rău, dar nu reușesc să îmi dau seama ce caută o plângere contravențională la tribunal pentru a fi judecată în fond și nici ce s-a întâmplat cu solicitarea de anulare a dispoziției de ridicare. Ați cerut anularea dispoziției de ridicare și restituirea sumei de 677,32 lei, iar instanța a anulat numai capătul de cerere privind restituirea sumei de 677,32 lei.

Pentru un răspuns, am nevoie să văd actele. La profilul meu de consultant am o adresă de e-mail. Dacă doriți, scanați și trimiteți-mi următoarele acte: cererea de chemare în judecată și cererea precizatoare (din soluția instanței din data de 19.03.2014 rezultă că ați depus și o cerere precizatoare), încheierea din data de 19.03.2014 și întâmpinarea poliției. Inițial, dacă doriți, ștergeți toate datele personale.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ati ridicat cumva exceptia de nelegalitate cu care a castigat av. Piperea la tribunal? Daca da, aceasta se judeca la tribunal si poate de aceea.
Dupa aproape 6 luni situatia sta cam asa:

- din 3 capete de cerere mi-au fost anulate 2 (pe motiv de netimbrare)
- am ramas cu capatul de cerere care priveste anularea PV
- dosarul a ajuns la Tribunalul Bucuresti (pentru ca Judecatoria Sect 6 a conchis ca nu e competenta sa judece cauza...)
- la Tribunalul Bucuresti a fost o singura infatisare la care nu m-am putut prezenta (fiind plecata din tara) dar care am cerut sa se judece in lipsa.
Pol. Sect. 6 a ridicat exceptia lipsei procedurii prealabile pe care Instanta a admis-o si deci mi-a respins actiunea "ca inadmisibila pentru lipsa plangerii prealabile".

Azi/maine trebuie sa depun Recurs si am marea rugaminte sa ma ajutati cu 3 aspecte:
1. care sunt cerintele pe care trebuie sa le indeplinesc pentru recurs: timbrare, alte chestii?
2. un model de recurs
3. Motivarea recursului: din ce m-am documentat, argumentul ar putea fi:
Neîndeplinirea procedurii prealabile nu poate fi invocată decât de către pârât prin întâmpinare, sub sancţiunea decăderii."
[ link extern ]

Si intr-adevar Pol. Sect. 6 nu a ridicat aceasta exceptie in Intampinare.
Puteti va rog sa imi spuneti daca este un argument valid? As putea sa aduc si alte argumente?

Multumesc mult!!

PS. Tin sa mentionez ca inainte sa fac contestatia la Judecatorie, am sunat la Pol. Sect.6 si am vorbit cu Departamentul Juridic pentru ca auzisem ca trebuie sa fac o cerere de contestatie direct la ei. si mi-a spus ca nu mai este nevoie sa fac nimic la ei, direct la Judecatorie......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de ridicare auto anulat de instanta. cum recuperez amenda platita si cum recuperez taxa de ridicare auto? 2680512521612 2680512521612 Mi-a fost admisa in instanta plangerea contraventionala impotriva PV de constatare a autoturismului parcat neregulamentar si ridicat de firma de ridicari auto, ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda Raluca1771 Raluca1771 Buna seara! In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI ... (vezi toată discuția)
Ridicare autovehicul Andreea Istrate Andreea Istrate Am formulat o cerere de chemare in judecata prin care am solicitat anularea unui proces-verbal de contraventie, prin care am fost sanctionata pt parcare ... (vezi toată discuția)