Gabriela Pintea a scris:
n
Eu cred că ați mers înainte și cu capătul de cerere privind anularea dispoziției de ridicare. Dacă nu este așa, ce s-a întâmplat cu acesta? Instanța nu pe acesta l-a anulat.
Oricum, plângerea împotriva unui proces verbal de contravenție este de competența judecătoriei. Poate doar contestația împotriva dispoziției de ridicare să fie de competența tribunalului, situație în care instanța trebuia să disjungă acest capăt de cerere.
Incheierea de sedinta din 19.03.2014 mentioneaza:
Complet: 24-CAMERA DE CONSILIU CU
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În temeiul art. 200 alin. (3) C.p.c., dispune anularea capetelor de cerere privind restituirea sumei de 677,32 lei ?i acordarea de daune morale, pentru neîndeplinirea obliga?iilor puse în sarcina reclamantului. În temeiul art. 201 alin. (1) C.p.c., dispune continuarea procedurii regularizării cu privire la celelalte capete de cerere ?i comunicarea unei copii de pe cerere, cerere precizatoare ?i înscrisuri către intimat, cu men?iunea de a depune întâmpinare, precum ?i toate înscrisurile care au stat la baza întocmirii procesului-verbal contestat, în termen de 25 de zile de la comunicare, sub sanc?iunea decăderii din dreptul de a mai propune probe ?i de a invoca excep?ii, în afara celor de ordine publică. Cu cerere de reexaminare cu privire la capetele de cerere anulate, în termen de 15 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucure?ti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.03.2014.
Eu formulasem cererea mea asa:
- anulare PV + restituire amenda + anulare puncte penalizare
- anulare DR + restituire suma 677,32
- daune morale
Din incheierea de sedinta am inteles ca ultimele doua puncte formulate se anuleaza. Am inteles gresit? Au anulat doar partea in care cerea sa imi restituie suma dar merg in continuare cu partea de anulare DV?
Pe data de 06.06.2014, daca retin bine judecatoarea a spus ca "dat fiindca cer si restituiri materiale, ramane in pronuntare" cu privire la argumentul consilierului juridic al PS6.
Pe site apare scris asa:
Complet: 24-C
Tip solutie: Declină soluţionarea cauzei
Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei materiale a Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti – secţia contencios administrativ şi fiscal. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 06.06.2014.
In intampinarea de pe 17.04.2014, PS6 nu a ridicat nici exceptia de necompetenta materiala nici cea a lipsei procedurii prealabile.
Singura exceptie invocata in Intampinarea a fost a lipsei calitatii procesuale pasive in ceea ce priveste:
- restituirea amenzii (spunand ca nu ei, DGPLS6 au incasat amenda, ci DITLS6)
- restituirea sumei de 677,32 - taxa ridicare (spunand ca a fost incasata de ILCOR)
Exceptia de necompetenta materiala a fost ridicata cand am fost intrebati la inceputul sedintei ce parere avem despre competenta instantei.
Va multumesc mult!!