avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reexaminare - capete de cerere anulate la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reexaminare - capete de cerere anulate la contestatia unui PV

Buna ziua,

Am incercat sa ma descurc singura si cu ce informatii am gasit pe net insa am nevoie de ajutorul dumneavoastra, Va multumesc pentru timp si disponibilitate!

Am contestat un PV de stationare ilegala (soldat si cu ridicarea masinii) din sect. 6. In contestatia depusa am solicitat:

- anularea PV-ului (emis de Pol. Locala 6) si restituirea amenzii platite - 160 ron
- anularea Dispozitiei de ridicare (emisa sa Pol. Locala 6) si restituirea sumei platite pentru recuperarea masinii (catre ILCOR) - 677 ron
-acordarea de daune morale de 10.000 ron

Am primit o cerere de Rezolutie in care mi se cerea sa specific:
1. denumirea si sediul intimatului
2. Codul unic de inregistrare al intimatului
3. sa arat dovezile pe care se sprijina fiecare capat de cerere (inscrisuri, planse foto, etc)

In raspunsul la rezolutie:
1. am identificat Intimatul ca fiind Politia Locala Sector 6
2. am dat CUI-ui Politiei Locale Sector 6
3. Am adaugat la actele deja depuse (PV, Dispozitia de ridicare, Factura ILCOR, Chitanta amenda, schita sector de drum, inscrisuri pentru certificarea adresei) planse foto cu locatia respectiva care veneau sa demonstreze ca nu am stationat ilegal.

Pe 19 martie, in sedinta fara citarea partilor s-a dispus:
"În temeiul art. 200 alin. (3) C.p.c., dispune anularea capetelor de cerere privind restituirea sumei de 677,32 lei si acordarea de daune morale, pentru neîndeplinirea obligatiilor puse în sarcina reclamantului.
În temeiul art. 201 alin. (1) C.p.c., dispune continuarea procedurii regularizării cu privire la celelalte capete de cerere si comunicarea unei copii de pe cerere, cerere precizatoare si înscrisuri către intimat, cu mentiunea de a depune întâmpinare, precum si toate înscrisurile care au stat la baza întocmirii procesului-verbal contestat, în termen de 25 de zile de la comunicare, sub sanctiunea decăderii din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, în afara celor de ordine publică.
Cu cerere de reexaminare cu privire la capetele de cerere anulate, în termen de 15 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucuresti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.03.2014. "

Intrebarea mea este de ce au anulat cele 2 capete de cerere (daune morale si taxele de recuperare a masinii) din moment ce eu am raspuns la rezolutie si le-am oferit datele cerute cu privire la intimat?
- cumva din cauza ca suma de 677 ron a fost platita catre ILCOR, si cum eu nu am identificat ILCOR ca fiind si el initimat (din ce am citit pe forum am inteles sa nu dau in judecata si ILCOR)?!
- inteleg ca dispunearea de daune morale este ceva ce se obtine fff greu, insa nu inteleg de ce in baza art 200, alin.3 se anuleaza acel capat de cerere? ce date ar fi trebuit sa ofer?

Ultima intrebare, as vrea sa depun o cerere de reexaminare insa nu stiu ce ar trebui sa scriu in ea. Ma puteti ajuta va rog?

Multumesc!
Va multumesc inca o data. Ati avut perfecta dreptate si motivul pentru care s-au respins cele 2 capete de cerere sunt netimbrarea lor.

Problema se complica pentru ca in incheierea care in 10 zile a fost si redactata si mi-a fost si comunicata are ca justificare faptul ca in data de 18.02.2014 s-a emis o rezolutie prin care mi se cerea sa timbrez. Rezolutia apare ca fiind primita de mine pe 26.02.2014 insa eu nu am primit nimic in cutia postala si nici nu am semnat pentru nici o rezolutie. (Sigurul lucru la care ma gandesc este ca a semnat postasul in locul meu insa nu mi-a dat nimic).

Mai pot sa fac cerere de reexaminare in cazul acesta si sa explic ca nu am primit respectiva rezolutie?
Bineînţeles că puteţi să formulaţi cerere de reexaminare şi să arătaţi instanţei că nu aţi semnat dvs. pe dovada de comunicare a adresei prin care vi s-a pus în vedere să timbraţi.
Nu mi-a fost acceptata cererea de reexaminare pentru ca nu am avut cum sa dovedesc ca postasul nu a lasat in cutia postala cererea respectiva.

- Am mers in continuare cu un singur capat de cerere - anularea PV-ului.
- Politia locala a depus intampinare (in care facea referire si la celalalt capat de cerere, anularea Dispozitiei de Ridicare).
- Am raspuns la Intampinare.
- Am avut infatisare pe 06.06.14 si cand se stabilea competenta instantei de a judeca cauza, consilierul juridic al Politiei a invocat nu stiu ce legi/articole si instanta a decis ca nu e competenta si ca trebuie mutata cauza la Tribunalul Bucuresti. Nu am inteles de ce :(

Inca nu stiu ce urmeaza sa fac, banuiesc ca dosarul se trimite la tribunal si o sa fiu citata.

Am urmarit insa pe portal.just.ro mai multe dosare de la Trbunalul Buc cu Politia Sect.6 si am vazut ca aproape toate cererile au fost respinse, admitandu-se exceptia formulata de PS6, "Exceptia lipsei procedurii prealabile".

Am dedus urmatoarele:
- cand dosarul trece de la judecatorie la tribunal, trece in regimul de contencios administrativ
- in acest regim, este necesara incercarea de solutionare prealabila, inainte de adresarea in justitie.
- daca aceasta conditie nu este indeplinita, inteleg ca cererea mea poate fi respinsa pana sa ajungem sa discutam despre fondul cauzei. De fapt, chiar cred ca asta este practica curenta a PS6.

Intrebarea mea este: ce pot eu sa fac acum ca PS6 sa nu poata sa invoce aceasta " exceptie lipsei procedurii prealabile"???

Nu imi vine sa cred cat de complicat este, pentru un cetatean cat de cat scolit, sa se apere de o nedreptate. Am crezut ca partea grea o sa fie cand o sa imi prezint cazul, cand o sa argumentez de ce cred ca mi s-a facut o nedreptate. 6 luni ma vad epuizata printe notiuni despre fond si exceptii, calitate procesuala pasiva si intampinare, despre rangul instantelor si timbrarea capetelor de cerere.

Pana la urma cred ca e adevarat si mori cu dreptatea in mana....
Sinner21 a scris:
- Am mers in continuare cu un singur capat de cerere - anularea PV-ului.
- Politia locala a depus intampinare (in care facea referire si la celalalt capat de cerere, anularea Dispozitiei de Ridicare).

Eu cred că ați mers înainte și cu capătul de cerere privind anularea dispoziției de ridicare. Dacă nu este așa, ce s-a întâmplat cu acesta? Instanța nu pe acesta l-a anulat.

Oricum, plângerea împotriva unui proces verbal de contravenție este de competența judecătoriei. Poate doar contestația împotriva dispoziției de ridicare să fie de competența tribunalului, situație în care instanța trebuia să disjungă acest capăt de cerere.

Sinner21 a scris:
- Am avut infatisare pe 06.06.14 si cand se stabilea competenta instantei de a judeca cauza, consilierul juridic al Politiei a invocat nu stiu ce legi/articole si instanta a decis ca nu e competenta si ca trebuie mutata cauza la Tribunalul Bucuresti. Nu am inteles de ce :(

Ce scrie pe portalul instanței? Scrieți aici textul exact.

Sinner21 a scris:
Inca nu stiu ce urmeaza sa fac, banuiesc ca dosarul se trimite la tribunal si o sa fiu citata.

Da, dosarul va fi înaintat tribunalului iar acesta va stabili termen și vă va cita pentru acel termen.

Sinner21 a scris:
Am urmarit insa pe portal.just.ro mai multe dosare de la Trbunalul Buc cu Politia Sect.6 si am vazut ca aproape toate cererile au fost respinse, admitandu-se exceptia formulata de PS6, "Exceptia lipsei procedurii prealabile".
(...)
Intrebarea mea este: ce pot eu sa fac acum ca PS6 sa nu poata sa invoce aceasta " exceptie lipsei procedurii prealabile"???

Nu aveți cum să îl împiedicați pe reprezentantul poliției să invoce această excepție.

Acuma, teoretic, toate excepțiile se invocă prin întâmpinare și ar fi trebuit ca în special această excepție să fie și ea invocată, chiar dacă depindea de admiterea excepției de necompetență materială pe care înțeleg că a invocat-o reprezentantul poliției. Mai discutăm despre asta după ce răspundeți la întrebările pe care vi le-am pus. Am nevoie de aceste răspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Gabriela Pintea a scris:
n

Eu cred că ați mers înainte și cu capătul de cerere privind anularea dispoziției de ridicare. Dacă nu este așa, ce s-a întâmplat cu acesta? Instanța nu pe acesta l-a anulat.

Oricum, plângerea împotriva unui proces verbal de contravenție este de competența judecătoriei. Poate doar contestația împotriva dispoziției de ridicare să fie de competența tribunalului, situație în care instanța trebuia să disjungă acest capăt de cerere.

Incheierea de sedinta din 19.03.2014 mentioneaza:

Complet: 24-CAMERA DE CONSILIU CU
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În temeiul art. 200 alin. (3) C.p.c., dispune anularea capetelor de cerere privind restituirea sumei de 677,32 lei ?i acordarea de daune morale, pentru neîndeplinirea obliga?iilor puse în sarcina reclamantului. În temeiul art. 201 alin. (1) C.p.c., dispune continuarea procedurii regularizării cu privire la celelalte capete de cerere ?i comunicarea unei copii de pe cerere, cerere precizatoare ?i înscrisuri către intimat, cu men?iunea de a depune întâmpinare, precum ?i toate înscrisurile care au stat la baza întocmirii procesului-verbal contestat, în termen de 25 de zile de la comunicare, sub sanc?iunea decăderii din dreptul de a mai propune probe ?i de a invoca excep?ii, în afara celor de ordine publică. Cu cerere de reexaminare cu privire la capetele de cerere anulate, în termen de 15 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucure?ti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.03.2014.

Eu formulasem cererea mea asa:
- anulare PV + restituire amenda + anulare puncte penalizare
- anulare DR + restituire suma 677,32
- daune morale

Din incheierea de sedinta am inteles ca ultimele doua puncte formulate se anuleaza. Am inteles gresit? Au anulat doar partea in care cerea sa imi restituie suma dar merg in continuare cu partea de anulare DV?

Pe data de 06.06.2014, daca retin bine judecatoarea a spus ca "dat fiindca cer si restituiri materiale, ramane in pronuntare" cu privire la argumentul consilierului juridic al PS6.
Pe site apare scris asa:

Complet: 24-C
Tip solutie: Declină soluţionarea cauzei
Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei materiale a Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti – secţia contencios administrativ şi fiscal. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 06.06.2014.

In intampinarea de pe 17.04.2014, PS6 nu a ridicat nici exceptia de necompetenta materiala nici cea a lipsei procedurii prealabile.

Singura exceptie invocata in Intampinarea a fost a lipsei calitatii procesuale pasive in ceea ce priveste:
- restituirea amenzii (spunand ca nu ei, DGPLS6 au incasat amenda, ci DITLS6)
- restituirea sumei de 677,32 - taxa ridicare (spunand ca a fost incasata de ILCOR)

Exceptia de necompetenta materiala a fost ridicata cand am fost intrebati la inceputul sedintei ce parere avem despre competenta instantei.

Va multumesc mult!!

Alte discuții în legătură

Proces verbal de ridicare auto anulat de instanta. cum recuperez amenda platita si cum recuperez taxa de ridicare auto? 2680512521612 2680512521612 Mi-a fost admisa in instanta plangerea contraventionala impotriva PV de constatare a autoturismului parcat neregulamentar si ridicat de firma de ridicari auto, ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda Raluca1771 Raluca1771 Buna seara! In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI ... (vezi toată discuția)
Ridicare autovehicul Andreea Istrate Andreea Istrate Am formulat o cerere de chemare in judecata prin care am solicitat anularea unui proces-verbal de contraventie, prin care am fost sanctionata pt parcare ... (vezi toată discuția)