avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturile de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturile de autor

Doresc sa imi deschid un site de matematica prin care sa ma adresez parintior care isi ajuta copii la temele de acasa la matematica si ma intereseaza in ce masura ma pot folosi (ca mod de inspiratie) de exemple de exercitii si probleme care au fost publicate in culegeri si manuale. Pot folosi astfel de informatii? In ce masura sunt protejate de legea drepturilor de autor?
Spre exemplu daca dau exemplu pe site-ul meu un exercitiu simplu gen 2x+1=0 ?
Acest exercitiu apare in zeci de manuale si culegeri si nu am de unde stii cine este autorul.
Cel mai recent răspuns: ali77mada , utilizator 14:57, 23 Martie 2014
Daca exemplele sunt triviale, nu au drepturi de autor. Insa daca faceti copy/paste la un sir de 10 ecuatii mai putin triviale, poate fi violare a drepturilor de autor.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
tgeorgescu, utilizator
Pai si de unde stiu daca sunt sau nu triviale? Spre exemplu sunt ecuatii standard care nu au autor (adica nu este mentionat nicaieri) si sunt folosite in toate manualele si culegerile gen 3x+1=0. Sau mai este cazul in care ma inspir dintr-un manual si schimb un plus sau un minus sau niste numere dar daca fac putina cercetare gasesc exercitiul sub forma respectiva in alta culegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala, gratuita sau nu? Ismail Derya Ismail Derya Salut, Marea majoritate dintre noi au copii care sunt la scoala. Eu am doi, la ciclul gimnazial. Anul acesta am ramas pur si simplu fara aer cand am auzit ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru documentatii tehnice IB IB Va rog sa ma informati daca trebuie obtinut acordul autorilor (respectiv fabricantilor unor aparate si echipamente), pentru includerea unor caracteristici ... (vezi toată discuția)
Preluare si publicare stiri online din alte surse danielbox4 danielbox4 Buna ziua. Vreau sa ma lamuriti si pe mine despre o problema cu care ma confrunt. Detin un site si doresc sa public stiri locale dar si alte stiri pe care ... (vezi toată discuția)