avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ne mai putem apara singuri in procesele privind pensia?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ne mai putem apara singuri in procesele privind pensia?

Anul trecut, am reprezentat-o pe sotia mea in procesul cu Casa de Pensii. Am avut mandat prin notariat, ea nu putea sa se prezinte din motive de sanatate.
Anul acesta, la recurs, la Curtea de Apel, m-am prezentat din nou cu mandat. Neavand studii juridice, nu mi s-a permis sa iau cuvantul. Si cu asta...s-a incheiat.
S-a schimbat ceva, in acest sens, in Codul de Procedura Civila? Nu ne mai putem apara singuri in instanta in procesele privind pensiile? Sigur, nu ne permitem avocati pentru aparare. Credeam ca mai putem si noi sa mai zicem macar doua vorbe, inainte de a nu mai putea zice nimic.
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 00:00, 23 Martie 2014
Nu aveti dreptul de a pune concluzii in mod oral in fata instantei.
Puteti face concluzii scrise.
Este legal cum s-a procedat conform legii actuale.

Nu este legea care credeti dvs. aplicabila in cazul dvs., ci alta lege mai veche...
Multumesc pentru raspuns, Domnule Avocat!
Ca un ageamiu in domeniu, sunt, totusi, in mare ceata. Am mai trecut prin diverse faze pe la Curtea de Apel Bucuresti in probleme de pensii, in recurs, contestatie in anulare si cerere de revizuire. De fiecare data, mi s-a permis sa-mi prezint problemele oral. Cu atat mai mult ca, am constatat, fara exceptie, ca judecatorul nici nu a citit materialul depus de mine la dosar. Macar am putut sa-l prezint oral. De asta ziceam eu ca poate s-a schimbat ceva de anul trecut pana acum. Nu stiu ce sa mai zic! Ce impresie sa mai am eu, la varsta de peste 72 de ani, despre justitite, cand mi se spune cam asa: ''chiar daca aveti dreptate, nu pot sa v-o dau, nu avem bani si... asta e! Daca nu va convine, de ce nu plecati din tara?''. ''La varsta mea, domnule Presedinte, drumul meu este inspre alta directie, nu spre in afara tarii. Si, nici macar fiul meu nu vrea sa plece din tara!''. Urmarea a fost ca mi s-a spus sa parasesc sala.
Imi cer scuze, Domnule Avocat! Domeniul asta, al justitiei, mi-a fost total strain in decursul vietii. Acum, totul este inchis. Macar m-am descarcat si eu!
Toate cele bune!
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
raser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivarea recursului intr-un proces penal moraru alexandru moraru alexandru conform c.p.p. motivarea recursului se depune la instanta cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecare a acestuia. Daca nu am facut acest lucru mai ... (vezi toată discuția)
Emiterea mandatului de arestare dupa 5 ani radutiron radutiron Am fost condamnat in lipsa, fara sa stiu, in alta tara. Dupa 5 ani imi vine un mandat de arestare european. Judecatorul spune ca e corect. Unii avocati spun ca ... (vezi toată discuția)
Obligatiile avocatului adyr adyr In urma cu 6 luni am angajat un avocat sa ne reprezinte in istanta , deoarece socrul meu a fost omorat de un cioban prin lovitura in cap si strangulare , ... (vezi toată discuția)