avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... obligatiile avocatului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

obligatiile avocatului

In urma cu 6 luni am angajat un avocat sa ne reprezinte in istanta , deoarece socrul meu a fost omorat de un cioban prin lovitura in cap si strangulare , istanta la gasit vinovat si ia dat 9 ani de inchisoare cu executare si sa ne despagubeasca suma cerututa de noi. judecatorul na mai chemat alti martori care iau vazut cand au trecut cei doi acasa si socrul meu nu mai era cu ei desi au plecat toti trei sa dea de mancare la oi intrun saivan. oameni spun ca a participat si stapanul care este liber dar el nu a recunoscut nimic ca a fost si el, la prima declaratie o spus ca no fost acolo cand sa intamlat si era plecat acasa a mintit, cand au plecat au plecat amandoi si el si ciobanu, la a doua declaratie a spus ca era in camera acolo la saivan si dormea si no auzit nimic, ciobanul o spus ca a fost si stapanu lui cu el dar acesta tot nega ca na fost. Si uitati asa lunile treceau stapanul lui merge la vizita la el tot timpul si acolo ca sau inteles sa recunoasca ciobanul ca el la omorat k are relatii si il scoate dupa 1 an, Si asa a ramas ciobanu devina pentru omor. dupa ce istanta la resita ia dat sentinta 9 ani si a fost deacord sa ne despagubeasca Noi am facut apel la la timisoara a facut si el recurs, si la primul proces so amanat la al doilea au respins ca nefondat apelurile cu drept de recurs in 10 zile de la comunicare, am declarat recurs si el la fel acum se judeca dosarul la Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti deoarece nu sa prezentat avocatul la Apel in Timisoara intrebarea mea este ? Era oligatoriu sa se prezinte avocatul nostru la apel in timisoara ?sau nu mai tine de el! deoarece sa terminat procesul in prima faza cu 9 ani de inchisaoare si nu mai este obligat sa mearga pe alte cai de atac?. A fost procesul pe 18 ianuarie la Inalta Curte de Casatie si Justitie si nu am stiut deoare ce nu a venit nici o instintare de cand am declarat recursul. Am intrat pe site azi, la Inalta Curte dosare, si am vazut ca so amanat pana in aprilie. Trebuie sa angajam alt avocat pentru la Bucuresti sau ni se da se da din oficiu? Noi am cerut daune morale dar el nu are bani, are 15 oi la stapanul lui dar nu lea avut trecute pe numele lui! putem sa recuperam ceva de la acele oi . Ii mai dau ani inplus daca el nu are bani sa ne dea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:07, 27 Ianuarie 2013
angajati avocat pt la bucuresti si acela, consultand dosarul va sti cel mai bine cum sa va apere interesele.
Avocatii sunt datori sa studieze temeinic cauzele care le-au fost incredintate, angajate sau din oficiu, sa se prezinte la fiecare termen la instantele de judecata sau la organele de urmarire penala ori la alte institutii, conform mandatului incredintat, trebuie sa manifeste constiinciozitate si probitate profesionala, sa pledeze cu demnitate fata de judecatori si de partile din proces, sa depuna concluzii scrise sau note de sedinta ori de cate ori natura sau dificultatea cauzei cere aceasta ori instanta de judecata dispune in acest sens.
va multumesc pentru raspuns.
stimate user, avocatul angajat de dvs si care nu s-a prezentat la apelul din Timisoara probabil nu a fost platit ca sa va reprezinte si in ciclul procesual al apelului deoarece nu l-ati angajat si in acest sens. adica l-ati angajat sa va reprezinte doar la fond.
acum cauza a ajuns in recurs in capitala.
parerea mea este sa va angajati un avocat (contract de asistenta juridica in care sa se specifice clar ce are de facut avocatul, de ce il angajati, imputenicire, chitanta pentru onorariu achitat avocatului) pt termenul de la inalta curte pentru ca in caz contrar mi-e teama ca o sa faceti aceeasi greseala considerand ca daca un avocat v-a aparat la fond pt o anumita suma de bani acesta e obligat sa va duca dosarul pana la terminarea recursului respectiv a procesului.
de obicei avocatii se platesc pe stadii procesuale cel putin.
Da, foarte probabil ca avocatul a fost platit doar pentru prima instanta si din acest motiv nu s-a mai prezentat in instanta de apel.
In acest caz va puteti angaja alt avocat pentru recurs.
Nu veti primi avocat din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omor adyr adyr Buna ziua. In urma cu cu 7 luni socrul meu a fost omorat de doua persoane, persoana care avea pe numele lui casa si animale sa intales cu celalalt suspect ca ... (vezi toată discuția)
Recurs utilizator16eu utilizator16eu Am avut un proces la Curtea de Apel Bacau care a fost incadrat in materia de contencios administrativ si fiscal. S-a judecat pe fond si a fost respins pe motiv ... (vezi toată discuția)
Procuratura mai poate face ceva? ruxandra42 ruxandra42 Buna seara. Ma numesc Ruxandra si intampin urmatoarea problema, mai exact nu stiu daca sa mai stau cu sufletul la gura sau sa ma bucur. Fiica mea a facut o ... (vezi toată discuția)