Buna ziua. In urma cu cu 7 luni socrul meu a fost omorat de doua persoane, persoana care avea pe numele lui casa si animale sa intales cu celalalt suspect ca sa ia tot omorul pe el , deoarece are relati pe la judet si stia ca daca ia sluga loi totul pe el nu avem ce sa luam despagubiri.eu intreb cum de sa terminat procesul fara sal aduca si pe celalalt in fata istantei? Mentionez ca procesul sa incheiat si in care a recunoscut sluga ca el la omorat dar nu este adevarat ca sluga in momentul acele lau vazut oameni ca era beat de abia se mai tinea pe picioare si nu avea cum sal omoare deoarece a fost constatat decesul prin strangulare si o lovitura cu o bata la cap. cel care este acas adica stapanul slugi are apucaturi cand e beat, o mai sarit la cineva din sat sal stranga de gat fara sai faca nimic.La sluga ia dat 9 ani cu inchisoare ceace mi se pare foarte putin pentru felul in care sa constatat decesul,si stapanul este in libertate si merge in fiecare saptamana la el la inchisoare cu pachet, Intrebarea este pot sa redeschid procesul in alt judet? cum pot sal bag si pe cel deacasa ca inculpat deoarece sau facut invarteli si el este trecut la dosar ca martor? si daca sa dat pedeapsa legala 9 ani cu inchisoare pentru cel inchis?
simpla recunoastere a infractiunii de omor nu este suficienta ptr o condamnare. in mod cert au existat si alte probe care sa sustina respectiva recunoastere.
In plus, nu am vazut o persoana care sa ia 9 ani de inchisoare stiindu-se nevinovat, decit daca ar fi avut o boala psihica. Dar cum in infractiunile de omor expertiza psihiatrica este obligatorie, nu cred ca este cazul.
oricum, partea vatamata nu poate modifica latura penala a cauzei, ci numai latura civila. iar daca sentinta este definitiva nu mai aveti ce face.
au participat amandoi la crima dar asa cum spuneam o luat sluga toata vina pe el la inceput au sunat si o spus nevasta unuia din ei k o facut infarct si abia dupa ce o venit asistentu sa constate decesul o constatat ca este vorba crima. si atunci cand au vazut ca au descoperit violenta au apelat la cunostinte si am inteles ca iar fi promis la sluga ca il scoate din inchisoare cai face acte ca e bebun si ma gandesc ca aceasta la facut sa accepte toata crima el singur. Pe socrul meu lau chemat ei ca sai ajute sa dea mancare la oi sunt si martori care au auzit cand lau chemat.precizez ca maine ar fi a 14 zi de la proces si am inteles ca in termen de 14 zile se poate face recurs. daca fac recurs ce se va intampla? pot sa mut procesul in alt judet? sau ce pot face pentru nemultumire cu pedeapsa prea mica si altele etc
va multumesc pentru raspuns, dar acum am vb cu av si mia spus ca a facut el recurs si acum urmeaza sa fac eu un apel mai e temen de 3 zile ca se ia data de la comunicare si nu a de la proces. multumesc inca odata
Obligatiile avocatului
adyr
In urma cu 6 luni am angajat un avocat sa ne reprezinte in istanta , deoarece socrul meu a fost omorat de un cioban prin lovitura in cap si strangulare , ... (vezi toată discuția)
Apel nefondat
adyr
in urma unui proces penal art 174 C p . am facut apel si in urma resultatului prima data pe 8 noi sa amanat procesul si in 6 dec În temeiul art. 379 pct. 1 ... (vezi toată discuția)