avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

Am avut un proces la Curtea de Apel Bacau care a fost incadrat in materia de contencios administrativ si fiscal. S-a judecat pe fond si a fost respins pe motiv de inadmisibilitate a actiunii. Acum a fost trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie si se afla in procedura de filtru. As vrea sa stiu cum e cu recursul. Avocatul meu cred ca a facut recurs in casatie. Trebuie sa se prezinte un avocat adica e ca la fond sau doar judecatorii decid daca se caseaza sau nu.? Intreb deoarece avocatul meu care l-am primit din oficiu nu se poate deplasa in Bucuresti. E nevoie de avocat care sa se prezinte la proces? Daca da de unde cer un avocat nou? Apoi ce se intampla se judeca iar fondul sau direct apelul? Daca da unde? Avocatul meu nu mi-a spus sa platesc taxa judiciară de timbru pentru recurs. O sa ma anunte Inalta Curte de Casatie si Justitie? Mai am niste probe noi cand le pot trimite?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
utilizator16eu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 00:04, 4 Iulie 2019
Buna seara,
Discutati cu avocatul.
El va spune ce cale de atac a facut.
Probele trebuie atasate cererii de recurs.
Trebuie sa se prezinte avocatul la instanta.
Avocatul e din Bacau primit din oficiu de la Baroul Bacau si mi-au spus ca el poate doar depune recursul. Cum fac sa primesc un avocat din Bucuresti?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Discutati cu avocatul.
El va spune ce cale de atac a facut.
Probele trebuie atasate cererii de recurs.
Trebuie sa se prezinte avocatul la instanta.

Buna seara,
Solicitati ajutor public judiciar!
Unde depun la baroul Bucuresti sau la Inalta Curte de Casatie si Justitie?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Solicitati ajutor public judiciar!

Buna seara,
Cum ati solicitat initial ajutor public judiciar pentru avocat din oficiu asa faceti si acum.

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza dupa fond si se mai poate depune un inscris cu niste probe? utilizator16eu utilizator16eu Am avut un proces http://portal.just.ro/32/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3200000000025872&id_inst=32 si acum urmeaza sa fac recurs in 15 zile de la ... (vezi toată discuția)
Cum cer asistenta judiciara gratuita cand timpul este scurt si nu stiu unde se va rejudeca. utilizator16eu utilizator16eu Am un proces la Inalta Curte de Casatie si Justitie care se va judeca pe 30 octombrie. Din ce am inteles ori mi se va accepta recursul ori se va respinge ori ... (vezi toată discuția)
Pe aceeași speță unele instanțe au admis plângerile contravenționale iar altele le-au respins. se poate instanței de recurs înaintarea plângerii la Îccj? Decebal58 Decebal58 Ca urmare a respingerii, de catre o instanta, a unei plangeri(contestari)impotriva unui proces-verbal de contraventie, cu termen de recurs(30zile), se poate ... (vezi toată discuția)