avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum cer asistenta judiciara gratuita cand timpul este ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum cer asistenta judiciara gratuita cand timpul este scurt si nu stiu unde se va rejudeca.

Am un proces la Inalta Curte de Casatie si Justitie care se va judeca pe 30 octombrie. Din ce am inteles ori mi se va accepta recursul ori se va respinge ori se va casa si se va rejudeca. Intrebarea mea este cum prcedez ca sa cer ajutor juridic (un avocat) in eventualitatea in care se va rejudeca? Cum e dupa ce se da verdictul? Tot asa am 10 sau 15 zile ca sa trimit cererea de chemare in judecata? Din ce am inteles se judeca fondul/apelul ori tot la Inalta Curte de Casatie si Justitie ori la Curtea de Apel. Unde fac cererea si cand? Data trecuta cand am cerut avocat ca sa deschid proces a durat vreo cateva luni pana l-am primit. Acum daca se intampla la fel imi expira termenul de 10-15 zile in care pot sa depun cerere de chemare in judecata.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
utilizator16eu, utilizator
Cel mai recent răspuns: utilizator16eu , utilizator 10:59, 22 August 2019
Buna ziua.
daca exista deja dosarul pe rolul instantei solicitati instantei sa va atribuie un avocat din oficiu.
Da dar din ce am citit eu ma va reprezenta doar la acea instanta in faza de recurs. Apoi cum procedez? Ca am 10-15 zile sa chem in judecata.. Cine imi face cererea de chenare in judecata daca se caseaza si se rejudeca?
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
utilizator16eu, utilizator
daca se caseaza si se rejudeca, nu inseamna ca se face o noua cerere de judecata ... se rejudeca pe cererea formulata deja.
Dar daca eu vreau sa mut dosarul la alta Curte de Apel si sa mai adaug niste parati? Cand trebuie sa fac asta? In alea 10-15 zile de la comunicarea deciziei de la recurs sau pana la termenul de rejudecare?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

daca se caseaza si se rejudeca, nu inseamna ca se face o noua cerere de judecata ... se rejudeca pe cererea formulata deja.

conteaza ce spune codul de procedura civila, nu conteaza ce vreti dvs. !!!!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond geo-vem geo-vem Am avut un recurs in contencios la Inalta Curte de Casatie , mi-a fost admisa cererea sa casat sentinta in totalitate si a retrimiso spre rejudecare ,asta ce ... (vezi toată discuția)
Admite apelurile. desfiinteaza sentinta civila apelata si trimite cauza spre rejudecare primei instante. cu recurs in 15 zile de la comunicare. hepennypacker80 hepennypacker80 Bună ziua. Am primit următoarea soluţie în instanţă: \\"Dispune rejudecare la prima instanţă sau la instanţa competentă\\". Menţionez că apelul a ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces penal Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 2 ani iar pt.ca fostul meu sot nu a platit niciodata pensia alimentara i-am facut plingere penala pt.abandon de familie . A ... (vezi toată discuția)