avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Admite apelurile. Desfiinteaza sentinta civila apelata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Admite apelurile. Desfiinteaza sentinta civila apelata si trimite cauza spre rejudecare primei instante. Cu recurs in 15 zile de la comunicare.

Bună ziua. Am primit următoarea soluţie în instanţă: "Dispune rejudecare la prima instanţă sau la instanţa competentă". Menţionez că apelul a fost făcut de pârâţi. Asta înseamnă că pârâţii au câştigat apelul pe care l-au făcut iar acum dosarul se va rejudeca pe fond? "Cu recurs in 15 zile de la comunicare." înseamnă că pot ataca soluţia dată de a se rejudeca şi voi ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie? De asemenea, cum este mai bine să procedezi, să laşi dosarul să fie rejudecat sau să faci recurs pentru a ajunge la cea mai înaltă treaptă de judecată?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:48, 21 Ianuarie 2014
hepennypacker80 a scris:
Am primit următoarea soluţie în instanţă: "Dispune rejudecare la prima instanţă sau la instanţa competentă".

În titlu ați scris altceva. Nu am mai întâlnit până acum soluția ” trimite cauza la prima instanță sau la instanța competentă”. Vă rog să scrieți exact soluția.

hepennypacker80 a scris:
Menţionez că apelul a fost făcut de pârâţi. Asta înseamnă că pârâţii au câştigat apelul pe care l-au făcut iar acum dosarul se va rejudeca pe fond?

Asta înseamnă că apelurile (în titlu ați scris ”apeluri”, nu ”apel” ) au fost admise iar cauza se va rejudeca pe fond.

hepennypacker80 a scris:
"Cu recurs in 15 zile de la comunicare." înseamnă că pot ataca soluţia dată de a se rejudeca şi voi ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie?

Puteți ataca hotărârea cu recurs. Veți ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție numai dacă decizia pe care o atacați a fost pronunțată de o curte de apel.

hepennypacker80 a scris:
De asemenea, cum este mai bine să procedezi, să laşi dosarul să fie rejudecat sau să faci recurs pentru a ajunge la cea mai înaltă treaptă de judecată?

În fața instanței de recurs nu discutați fondul pricinii. Recursul dvs. trebuie să vizeze numai legalitatea soluției pronunțate în apel. Eu nu cred că instanța de apel a pronunțat o soluție pe fondul cauzei.

Dacă reveniți, vă rog să dați date cât mai exacte.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs in casatie impotriva judecatorului de camera preliminara? aidu aidu Se poate exercita recurs in casatie impotriva solutiei de respingere a plangerii, art. 340 CPP? Ar fi 2 aspecte care nu-mi sunt evidente privind ... (vezi toată discuția)
Rejudecarea unui proces emil6702 emil6702 Cand un proces se judeca cu retinere la instanta de recurs/apel si cand se retrimite aceleiasi instante? (vezi toată discuția)
Procuratura mai poate face ceva? ruxandra42 ruxandra42 Buna seara. Ma numesc Ruxandra si intampin urmatoarea problema, mai exact nu stiu daca sa mai stau cu sufletul la gura sau sa ma bucur. Fiica mea a facut o ... (vezi toată discuția)