avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme salarizare

Salut...am cateva intrebari...lucrez la o firma de securitate..salariu este minim pe economie...adica 850...programul este de 12-24 12-48...cand am semnat contractul de munca mi s-a spus ca voi primi 850 bani in mana daca lucrez 12-24 12-48 si 950 sa lucrez doua ture de zi,doua ture de noapte si doua zile libere...pe luna februarie am primit 563 de lei pe motiv ca nu am avut cele 240 de ore lucrate pe luna...daca o luam logic nu aveam cum sa fac cele 240 de ore nici daca stateam in cap...intrebarea este...este corect cum a procedat angajatorul??daca nu este corect unde as putea sa depun o plangere ca sa ii ard si eu cum m-au ars ei pe mine la salariu...va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:58, 23 Martie 2014
Nu prea este corect.
Puteti face reclamatie la Ministerul Muncii insa eu va recomand sa apelati la un avocat specializat caruia sa-i prezentati in detaliu situatia, inscrisurile pe care le aveti, astfel sa va ajute sa demarati actiunile necesare pentru a va face dreptate si eventual a va recupera diferenta de bani care vi s-ar cuveni pentru ceea ce ati prestat.
Succes !
@ RaulR :


1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

2. De asemenea, aveti deschisa calea unei actiuni in instanta sau puteti apela la procedura medierii.

===

@ Mihail_POPA

Recomandarea privind contactarea unui specialist (avocat, contabil, mediator, expert din orice domeniu) nu este dorita in acest Forum.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Nsss Nsss Buna ziua, lucrez in ture 12/24 si 12/48. Programul de lucru incepe ziua la ora 6 dimineata si se termina la ora 18:30 si schimbul de noapte incepe la ora 18 ... (vezi toată discuția)
Plata repausului saptamanal pentru lucrul in ture gigione01 gigione01 Am lucrat aproximativ 20 de luni in ture 12 cu 24 liber. Niciodata nu am avut 48 de ore repaus saptamanal si am lucrat in toate zilele de sarbatori legale in ... (vezi toată discuția)
Câți bani ar trebui să primesc? Constantin Radu Constantin Radu Ce salariu primesc in mana la sfarsitul lunii la un program de lucru de 24 de ore lucru si 48 de ore liber in sectorul securitate si paza...si ce sporuri ... (vezi toată discuția)