avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Câți bani ar trebui să primesc?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Câți bani ar trebui să primesc?

Ce salariu primesc in mana la sfarsitul lunii la un program de lucru de 24 de ore lucru si 48 de ore liber in sectorul securitate si paza...si ce sporuri trebuiesc sa cuprinda contractul de munca....???
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul nu se calculeaza raportat la programul de munca , ci la numarul de ore lucrate in acea luna.

In c.i.m. se trec sporurile negociate cu angajatorul.
Intr-o luna fac 10 ture de 24 de ore deci 240 de ore si primesc 1400 de lei contractul este la angajator si am inteles ca este un contract pe un salarariu minim pe economie de 1900 de lei cu program normal de 8 ore/zi cinci zile/saptamana.... Astept sa primrsc o copie a contractului...!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De exemplu:
- luna mai are 21de zile lucratoare (168 ore), dvs lucrati 240 de ore, in acest caz, diferenta de 72 de ore reprezinta munca suplimentara.
Cum fac sa il oblig pe angajator sa imi plateasca orele suplimentare,spor de noapte si de weekend. Este normal ca el sa ma angajeze pe un tip de contract cu un program de lucru de 8/zi si mie sa imi ceara sa fac un program de 24 de ore cu 48 de ore liber....cine controleaza aceste firme....care profita de ROMANII ca nu au locuri de munca....!????
De obligat nu aveti cum sa-l obligati , insa nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

De asemenea, neplata unor drepturi salariale poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
- unei proceduri de mediere.
sau
- unei cereri de deschidere a procedurii de insolventa.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

24 de ore de munca si 48 ore libere annmaria28 annmaria28 Buna ziua, Ce se intampla cand muncesti 24 de ore, iar 48 de ore sunt libere, fara a se tine cont de zilele legale libere (weekend, Paste, 1 Mai), iar ... (vezi toată discuția)
Buna. eu lucrez ca agent securitate la un centru comercial la ... Nickolas77 Nickolas77 Buna. Eu lucrez ca agent securitate la un centru comercial la programul de 12 cu 24 deci 192 de ore lucrate lunar. Program de zi fara ore de noapte. Cati bani ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nerespectat de firma SAUNDU SAUNDU Buna seara,va supun atentiei dvs.o problema care cred ca se intilneste destul de frecvent in Romania. M-am angajat la o firma pe postul de paznic cu un ... (vezi toată discuția)