Buna. Eu lucrez ca agent securitate la un centru comercial la programul de 12 cu 24 deci 192 de ore lucrate lunar. Program de zi fara ore de noapte. Cati bani ar trebui sa iau in mana legal? Precizez ca nu am alte beneficii gen bonuri de masa sau alte beneficii.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Luna trecută Iulie. Salarul de baza 3000 RON la un program de 8 ore pe zi. Se specifica ca orele suplimentare vor fi luate ca zile libere platite in urmatoarele 90 de zile. Daca nu este posibil sa se dea zile libere platite acestea vor fi platite cu maxim 75% din salarul de baza. Nu sunt mentionate alte sporuri sau beneficii.
Luna iulie = 168 ore lucratoare ... 192 ore lucrate ..ceea ce inseamna 24 ore lucrate suplimentar..
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia si care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Bună. Deci sa înțeleg ca în următoarele 60 de zile ar fi trebuit sa am 24 de ore libere plătite. Ceace nu sa întâmplat.
CONCRET Eu sunt plătit cu 13 RON pe ora.
Deci câte ore lucrez x13 RON. Am lucrat și 288 ore și Sâmbăta și Duminica și tariful este același. Am colegi care lucrează 24 cu 24 deci sar cu mult peste orele din contractul de munca. Și sunt plătiți cu 13 RON pe ora ori ore lucrate.