avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugerea unui autoturism - pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugerea unui autoturism - pedeapsa

Buna ziua.Pe fondul unor aversitati mai vechi sotul meu a fost atacat cu un cutit de un fost prieten, s-au batut etc sotul meu ajungand la spital . De nervi si suparare m-am dus noaptea la domiciliul agresorului sotului meu si i-am spart toate geamurile la masina (un autoturism de lux ) i-am taiat cauciucurile si cu o bata i-am lovit toata masina fiind indoita, zgariata destul de tare. Alarmat de zgomot individul respectiv a iesit afara la masina si s-a apropiat de mine moment in care i-am dat cu un spray paralisant/lacrimogen si am fugit . ( Sincer as fi vrut sa il iau si pe el la bate :) . Stiu ca ce am facut eu se incadreaza la distrugere. La ce pedeapsa ma pot astepta?
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Arabela2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Arabela2013 , utilizator 18:43, 24 Martie 2014
Pedeapsa ca pedeapsa, dar mai este vorba și despre prejudiciu.Nu am idee ce fel de asigurare are la mașină...

ART. 253
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Vedeți că și pentru faptul că i-ați dat cu spray în ochi puteți răspunde.
Multumesc mult ptr raspuns. Din cate am auzit ar avea casco la masina dar din cate stiu cu aceste companii de asigurare chiar daca ei spun ca esti acoperit integral ptr orice se intampla mereu sunt niste clauze capcana sa spunem asa. Cu sprayul chiar nu m-am gandit ca as avea probleme din moment ce m-am simtit in pericol ptr ca ma va ataca. Banuiesc ca nu vroia sa-mi multumeasca ptr ce am facut :)
nu are nici o treaba asigurarea casco cu fapta de distrugere.
Am inteles. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)
Spray lacrimogen folosit pentru autoaparare aanna aanna Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este legala folosirea spray-ului lacrimogen de o persoana fizica cu scopul de a se autoapara. Ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)
Mi-a zgariat masina proba video pls reply lesamourai lesamourai Buna ziua , Am gasit masina parcata regulamentar zgariata dintr-un capat pana in altul (mentionez ca masina este a parintilor nu a mea). Din prima am banuit ... (vezi toată discuția)