avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Mi-a zgariat masina Proba video PLS REPLY
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Mi-a zgariat masina Proba video PLS REPLY

Buna ziua ,

Am gasit masina parcata regulamentar zgariata dintr-un capat pana in altul (mentionez ca masina este a parintilor nu a mea). Din prima am banuit cine este suspectul dar nu aveam nici o dovada. Am cercetat zona cu speranta ca voi gasi o camera video atasata pe undeva si spre bucuria mea o agentie de pariuri amplasata la 5 m de masina era dotata cu asa ceva. Am facut plangere la politie , politistul in caz s-a deplasat la agentia respectiva si a cerut filmarile din acea noapte in care s-a produs fapta. Dupa ceva timp a sunat politistul si a sustinut ca intr-adevar in jurul orei 5 dimineatza un individ vine si zgarie masina cu nerusinare. Am ajuns la sectia de politie cat mai repede sa vad inregistrarea impreuna cu parintii si se vede clar silueta acelui individ (mentionez ca e plinutz bine ca sa nu-i zic altfel) . Singura problema e ca nu prea i se vede fata ci doar shuncile . Politistul era si el indignat de modul in care a zgariat masina dar a zis ca cu camerele astea nici daca spargea cineva agentia tot nu si-ar da seama cine e. Identitatea individului este indiscutabila mai ales ca imi poarta si pica deoarece fix in acea seara pe la orele 3 dimineata , eu cu un prieten i-am zis sa ne lase in pace ca nu avem ce sa discutam cu el si sa-si vada de treaba lui..adica avea si motiv intemeiat pentru fapta ce a comis-o. La politie am zis ca totusi e neclar si am solicitat o copie ca sa ma mai gandesc mai bine acasa poate fac imaginea sa fie mai clara. Intrebarea mea e : cum sa procedez in aceasta situatie pentru ca vreau sa raspunda legal pentru fapta care a comis-o? Asigurare Casco nu am si masina e zgariata cam 2 treimi urat de tot pagubele ajung cam la 1000 euro pentru vopsit aproape toata masina.

P.S. : Politistul nu pare ca vrea sa se lase pagubash ci dimpotriva ...ar dori solutionarea cazului cu prinderea faptasului. Daca ii dezvalui identitatea celui care a zgariat ,cam ce ar putea sa faca politistul? Va rog sa ma ajutati cu eventuale solutii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lesamourai , utilizator 18:55, 23 Septembrie 2014
Art. 253
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Distrugerea unui înscris sub semnătură privată, care aparţine în tot sau în parte altei persoane şi serveşte la dovedirea unui drept de natură patrimonială, dacă prin aceasta s-a produs o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) priveşte bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
(4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(5) Dispoziţiile prevăzute în alin. (3) şi alin. (4) se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.
(6) Pentru faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(7) Tentativa faptelor prevăzute în alin. (3) şi alin. (4) se pedepseşte.

Interesati-va daca are cum sa va plateasca pagubele si oricum, faceti-i plangere la politie. Poate data viitoare nu va mai face asa ceva si altora.
Politistul sa il cheme la sectie sa dea declaratie. Merge la cacialma (daca prinde bine - daca nu , nu) si ii spune ca exista inregistrari video cand distrugea o proprietate privata. Daca doreste circumstante atenuante sa descrie faptele in declaratie.

O functiona oare asa ceva?
Normal eu zic ca are de unde sa plateasca ...dar daca zice ca nu recunoaste nimic (tipic romanului) ma gandesc sa nu raman eu cu "buza umflata" . Si daca pledeaza nevinovat si la politie si zice ca nu e el cel din video ? Asta e dilema mea...Ce-i de facut?
da cred ca e buna varianta multumesc...ma gandeam sa incerc sa vorbesc mai intai cu el sa plateasca dar asta ar insemna sa il pun in garda, in caz ca nu accepta sa dea banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se face dosar penal? cristinaflorentina cristinaflorentina Întrebare: cumnatul meu s-a îmbătat într-o seară și de ,, șmecher \"ce a fost s-a luat la bătaie cu o mașină parcată pe stradă lovind capota și ... (vezi toată discuția)
Distrugere masina procuror - incadrare juridica, pedeapsa aplicabila sexyionel2 sexyionel2 Am avut o problema cu un procuror... i-am zgariat masina. + i-am mai spart ba cate un far, ba geamul ... Insa mi-a facut-o , a stat cumva la panda si m-a ... (vezi toată discuția)
Distrugere si lovire manifestus manifestus Patrunderea prin forta si lovire. Va supun atentiei o intamplare ce a avut loc aseara 06 februarie 2014 pentru care as dori cateva sfaturi pentru demersul meu ... (vezi toată discuția)