avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar in strainatate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar in strainatate

Buna ziua,

Sunt in Norvegia de aproape 2 ani. nu am cetatenie, si am facut anul acesta un credit de nevoi personale in valoare de 400.000 nok(aprox. 48000 eur) aici in Norvegia. Sunt dependent de jocurile de noroc si am pierdut aproape 40000 de euro la ruleta. Mi-au ramas aproape 8000 de euro cu care imi mai platesc din rate sa castig niste timp, si mi-am pierdut locul de munca. Nu reusesc sa ma reangajez si planuiesc sa ma intorc in Romania. Ce mi se va intampla, voi fi cautat de interpol? Voi fi dat in urmarire? Imediat mi se duc toate fondurile ramase, si de aceea intentionez sa ma intorc. Am doar o masina pe numele meu, aici in Norvegia, si locuiesc in chirie, iar in Romania nu detin nimic. Daca ma intorc in tara raman macar cu masina, sau sa o pun pe numele altcuiva? Care sunt procedurile juridice prin care voi fi atacat? Nu am nici o idee in legatura cu sistemul bancar de aici. Voi face puscarie? Mi-e si rusine sa sun la ambasada romana de aici.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters317396 , utilizator 22:34, 23 Martie 2014
Dacâ nu ai facut nimic ilegal pentru obtinerea imprumutului ( furnizar informatii false in solicitor imprumut, uz de fals, etc), la pucarie nu te duci.
Totul esge civil si cum suntem alineati cu legislatia EU este posibil sa te urmareasca 3ani pana se presrie datoria pt Romania si o sa te puna en central de risn pe o duata de 7 ani.
Asa ca ese mai bine sa nu ai nimic pe numele tau.
Noroc si bafta.
Eu am luat 250000$ imprumuturi cu garantii false si s-au prescris inclus cele de la circa financiara in 5 ani.
Mare atentie... daca creditorul norvegian obtine o hotarare judecatoreasca impotriva, exista riscul sa fiti dat in urmarire. Si dreptul roman califica drept infractiune nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti. Acelasi lucru s-a intamplat acum 2 saptamani cu un cetatean roman care nu a achitat 2 amenzi rutiere in Portugalia. Acum are de ispasit 6 luni de inchisoare. Va sfatuiesc sa consultati un avocat norvegian, sa va clarificati cu privire la dreptul statului respectiv si intinderea raspunderii. Mult succes.
Multumesc pentru raspuns. O sa sun un avocat, sa clarific toate nelamuririle privind situatia in care sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!statul norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz! dismissed dismissed Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi ... (vezi toată discuția)
Civilizatia din tarile nordice!?!? gmancila gmancila Am considerat mereu tarile europene ca fiind niste tari civilizate, bineinteles facand comparatie cu tara noastra, dar aparentele inseala intotdeauna. Noi ... (vezi toată discuția)
Am vândut un imobil unui cetățean norvegian care zice că a găsit niște insecte în casă și îmi cere 60.000 de euro despăgubire. sunt recunoscute în românia deciziile instanțelor din norvegia? pripicic pripicic Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de recunoasterea deciziilor instantelor judecatoresti norvegiene in Romania. In 2016 am vandut o casa aproape noua unui ... (vezi toată discuția)