Am fost implicat intr-un accident de circulatie ,soldat cu vatamari corporale care au necesitat 55 zile ingrijiri medicale.In luna aprilie 2013 s-a dat sentinta definitiva in care am fost condamat la 7 luni cu suspendare ,si anularea carnetului de conducere. Este posibil sa fac o cerere de revizuire si sa beneficiez de noul cod penal care spune ca pana la 90 zile ingrijiri medicale , fapta nu mai este infractiune?
Actiunea trebuie introdusa numai la judecatoria unde s-a judecat procesul sau la oricare din tara?
Puteti face contestatie daca infractiunea nu mai este incriminata.
La instanta unde a avut loc procesul va veti judeca.
Daca aveti avocat nu e necesar sa va prezentati la proces.
Am facut contestatie si am primit raspunsul de mai jos. Intrebarea e daca pot recupera permisul auto si daca da , cui trebuie sa ma adresez.?
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: In baza dispozitiilor Art. 595 alin. 1 NCPP raportat la dispozitiile Art. 23 alin. 1 lit. b din Legea nr. 255/2013 admite cererea formulata de petentul .......... si pe cale de consecinta: In baza dispozitiilor Art. 3 alin. 1 din Legea nr. 187/2012 de punere in aplicare a NCP raportat la dispozitiile Art. 4 NCP constata dezincriminata infractiunea de vatamare corporala din culpa pedepsita si prevazuta de dispozitiile Art. 184 alin. 1 si 3 Cpen 1968 in raport de dispozitiile Art. 196 alin. 1 si 3 NCP raportat la dispozitiile Art. 193 alin. 2 NCP, pentru savarsirea careia petentul a fost condamnat la pedeapsa de 7 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a pedepsei de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, prin SP nr. 1236/2012 ramasa definitiva prin DP nr. .......pronuntata de Tribunalul Bucuresti. In baza dispozitiilor Art. 3 alin. 1 din Legea nr. 187/2012 raportat la dispozitiile Art. 4 paragraf II NCP constata incetate toate consecintele penale ale SP nr. 1236/2012 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti si ramasa definitiva prin DP nr. ........pronuntata de Tribunalul Bucuresti. In baza dispozitiilor Art. 275 alin. 3 NCPP cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Executorie, conform Art.23 alin. 4 din Legea nr. 255/2013. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din data de 06.05.2014.
Document: Hotarâre 384/2014 06.05.2014