Numele meu este Daniel, va rog sa ma lamuriti intr-o problema cu care ma confrunt:
La data de 02.12.2013 am fost condamnat printr-o hotarare definitiva la pedeapsa de 6 luni de inchisoare pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa prev. de art. 184 alin 1 si 3 iar ca modalitate de executare a fost aleasa suspendarea conditionata. Ulterior acestui moment, data fiind intrarea in vigoare a Noului Cod Penal, am formulat o cerere prin care am cerut instantei sa constate intervenirea legii penale noi de dezincriminare intemeindu-mi cererea pe dispozitiile art. 595, art. 16 alin. 1 lit b si 396 alin 5 C.pr.pen. cat si art. 4 C.pen.. Instanta a admis cererea dispunand urmatoarea solutie:
In temeiul art. 23 din Legea nr. 255/2013, art. 595 C.pr. pen.,raportat la art.3 alin. 1 din Legea nr. 187/2012, admite contestatia la executare formulata de petentul condamnat.........
In temeiul art. 4 C.pen., raportat la art.3 alin. 1 din Legea nr. 187/2012, constata ca in concret fapta pentru care a fost condamnat intimatul in temeiul art. 184 alin. 1 si 3 C.pen. din 1969 prin sentinta penala xxxxx/2013, definitiva prin d.p. xxx/R/02.12.2013 nu mai este prevazuta ca infractiune de legea penala.
Mentionez ca aceasta decizie este definitiva
Am fost la politie iar dansii nu stiu ce sa faca.
Va rog sa-mi spuneti daca politia este obligata in baza acestei solutii, ramasa definitiva, sa-mi ridice sanctiunea anularii permisului de conducere precum si restituirea acestuia?
Va multumesc pentru ajutorul acordat prin raspunsurile dvs.. In urma unei cereri adresate catre Directia Juridica a Politiei Rutiere mi-a fost restituit permisul de conducere. Avand in vedere ca acest caz a fost primul de pana acum durata de la depunerea cererii pana la restituire a fost de cca. 40 zile. Durata este motivata deoarece fiind primul caz din judetul Timis a fost necesar ca Politia din Timisoara sa solicite comunicarea unui punct de vedere Directiei de la Bucuresti.