avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general somaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

somaj

Stie cineva, am voie sa reangajez persoane care au plecat in somaj de la aceeasi firma?daca da, trebuie sa instiintez ajofm despre persoanele angajate astfel incat ei sa nu mai verse banii?sau se sesizeaza ei singuri ca persoanele respective sunt angajate?daca trebuie instiintare in cat timp trebuie trimisa?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:02, 27 Aprilie 2009
Desigur ca ii puteti reangaja, asa e si normal.dupa angajare notificati agentia despre angajarile respective.Din pacate nu mai stiu in ce termen se notifica, dar e bine sa nu intarziati peste luna in care s-a facut angajarea.
agentia se notifica inainte de angajare, de fapt viitorul angajat primeste de la agentie o repartitie fara de care nu se fac formele de angajare
Legea 76/2002
Art. 41. - (1) Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au următoarele obligaţii:
a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
b) să comunice în termen de 3 zile agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate orice modificare a condiţiilor care au condus la acordarea drepturilor;
c) să participe la serviciile pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate;
d) să caute activ un loc de muncă.
(2) Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj au obligaţia de a anunţa în termen de 3 zile agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă la care aceştia au fost înregistraţi.
Dupa cum vedeti, obligatia incumba in primul rand angajatului, in calitate de beneficiar de indemnizatie de somaj, iar in al doilea rand angajatorului.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
pakos, utilizator
:hm: Deci termenul este de trei zile de la angajare, uitasem.Mercic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul somaj zimplu zimplu buna ziua, sora mea, a mers luni si a depus actele pentru intrare in somaj si a fost chemata sa ridice carnetul si cartea de munca pe 04.07 dar o sa fie ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj marinescu112233 marinescu112233 buna ziua,sant in ajutor de somaj de 6 luni si am dreptul stabilit conform vechimii de 12 luni,am facut un curs de lucrator comercial si acum cand am fost la ... (vezi toată discuția)
Somaj i_ina i_ina Va rog sa imi spumeti care este baza legala pentru care un somer indemnizat este obligat sa participe la unul din cursurile gratuite de reconversie ... (vezi toată discuția)