avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Purtarea EIP dupa orele de program
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Purtarea EIP dupa orele de program

Unii angajati poarta EIP dupa orele de program . Ce masuri se pot lua?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:07, 24 Martie 2014
Se pot face mentiuni in ROI, referitor la acest aspect si se pot stabili sanctiuni administrative, in urma efectuarii unei anchete administrative.
Neinlocuirea EIP atunci cand este deteriorat, contravine prevederilor Legii ssm nr.319/ 2006
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
r) să asigure echipamente individuale de protecţie;
-art.23 (1) În mod deosebit, în scopul realizării obiectivelor prevăzute la art. 22, lucrătorii au următoarele obligaţii:
b) să utilizeze corect echipamentul individual de protecţie acordat şi după utilizare, să îl înapoieze sau să îl pună la locul destinat pentru păstrare.
Angajatorul este obligat sa asigure EIP pentru lucratori, iar lucratorii au obligatia sa utilizeze corect EIP din dotare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! contravaloarea echipamentului de lucru se suporta ... unni unni Buna ziua! Contravaloarea echipamentului de lucru se suporta de angajat sau de angajator? Multumesc! (vezi toată discuția)
Acordare echipament de protectie dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Legislația SSM stipulează undeva concret obligativitatea prin care angajatul trebuie să semneze personal Fișa de evidență a materialelor ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind obligativitatea purtarii uniformei de catre gravide la locul de munca nushka nushka Buna ziua.Sunt insarcinata in 17 sapt iar locul de munca prevede uniforma desi este o munca de birou,uniforma asigurata din surse proprii si care tinand cont ... (vezi toată discuția)