As vrea sa stiu daca se poate ce trebuie sa fac sa deschid o firma de transport mar fa in Romania si sa am sediul in Italia. Am doua camioane inmatriculate in Italia si contract de prestari servicii cu o firma de expeditie din Italia. De unde trebuie obtinuta liceenta de transport?
de la ARR-ul din teritoriul unde doriti sa dechideti societatea , mai exact punctul de lucru , dar mai intai va trebuie o adresa , un contract declarat , apoi deschieti punctul de lucru....va angajati o persoana desemnata in relatia ARR-societate comeriala , dupa care depuneti dosarul pentru licenta de intermediere. taxa coata in jur de 1000 euro , si se elibereaza factura.
cu camioanele imatriculate in Italia , nu aveti dreptul sa faceti transport domestic (exemplu Bucuresti-Timisoara)pe teritoriul Romaniei , intrati sub incidenta cabotajului , deoarece Romania nu a semnata acest parteneriat cu Italia.
Cabotaj italia
CHIRILA ADINA
Buna ziua!
Acum 3 saptamani mi am infiintat o firma de transport marfa in Romania. Detin o autoutilitara de 3,5 tone cu care transport mobila ptr un magazin ... (vezi toată discuția)
Cabotaj
luubers
buna seara,
am o intrebare simpla: cabotajul se face cu capul tractor sau si cu remorca (pt o firma de transport romaneasca, care are cap tractor romanesc si ... (vezi toată discuția)