avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amnistie sau gratiere - recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amnistie sau gratiere - recuperare permis

Concret in 4 martie 2013 s-a dispus definitiv si irevocabil sentinta :
inchisoare sub supraveghere 2 ani si 3 luni cu termen de incercare de 5 ani cu interdictia de a conduce orice vehicul pentru :
-conducere cu permis suspendat,
-alcoolemie de peste 0.8 la mie(mai exact 0.9),
-vatamare corporala grava din culpa,
-fuga de la locul accidentului
.
Sunt curios sa stiu,si cine ma poate ajuta concret fara trimiteri la anumite linkuri,daca,in cazul aprobarii legii amnistiei sau gratierii pot recupera mai repede permisul.Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:05, 24 Martie 2014
Permisul nu il veti mai recupera pentru simplul motiv ca acesta se va anula ca urmare a hotararii defintive a instantei de judecata.

Pentru ca ati savarsit majoritatea infractiunilor prevazute in codul rutier, mai ramanea refuzul prelevarii probelor biologice dar ati rezolvat-o prin fuga de la locul accidentului, veti putea sa va recapatati dreptul de a conduce dupa trecerea termenului de incercare de 5 ani.

Parerea mea este ca nu veti putea obtine un nou permis de conducere dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti deoarece interdictia de a conduce un vehicul este trecuta in dreptul termenului de incercare si nu in cel al condamnarii cu suspendare.

Nu veti putea recupera permisul de conducere in cazul aprobarii unei eventuale legii a amnistiei intrucat in proiectul legislativ este exceptata infractiunea privind vatamarea corporala grava.

Chiar daca nu doriti trebuie pus si un link ptr a va lamuri.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier ... CristiLazar CristiLazar Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier cu o alcoolemie de 0,52 mg in aerul expirat, iar in sange 1,39, in urma accidentului, au fost ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie si accident cosmas cosmas buna ziua!sant aproape doi ani de la accident,alcoolemie 0,86,m-am impacat cu victima imediat.nu am primit nici o citatie pana acum.as vrea sa stiu de ce si ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan- Madalinzavoianu Madalinzavoianu Am facut-o de data asta am petrecut la niste pr ...dupa care am plecat cu ei cu masina mea si ne-am rasturna din cauza vitezei prea mari si a alcoolui ..La ora ... (vezi toată discuția)