avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... firma luminoasa /banner
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

firma luminoasa /banner

buna ziua!
mi-am deschis o firma si acum vreau sa-i fac publicitate. Vreau sa pun un banner pe cladire ( cladire proprietate personala ):cladirea are 3 etaje,iar bannerul vreau sa-l prind de terasa de la etajul 1 unde sa apara toate datele firmei.
In fine... intrebarea mea este daca trebuie sa fac proiect, sa scot certificat de urbanism de la primarie? Este aceeasi procedura ca la firma luminoasa? Imi trebuie autorizatie de la primarie? Dar pentru inscriptionare auto (luneta)imi trebuie autorizatie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Filip & Asociatii SCA , Avocat 11:38, 9 Mai 2011
Daca desfasurati activitate in locatia respectiva nu va trebuie autorizatie de la primarie si nici pt. autoturism daca este al societatii sau inchiriat acesteia.
Datorati insa taxa de reclama si publicitate conf.Codului Fiscal
ART. 271
(1) Orice persoana care utilizeaza un panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate intr-un loc public datoreaza plata taxei anuale prevazute in prezentul articol catre bugetul local al autoritatii administratiei publice locale in raza careia este amplasat panoul, afisajul sau structura de afisaj respectiva.

(2) Valoarea taxei pentru afisaj in scop de reclama si publicitate se calculeaza anual, prin inmultirea numarului de metri patrati sau a fractiunii de metru patrat a suprafetei afisajului pentru reclama sau publicitate cu suma stabilita de consiliul local, astfel:

a) in cazul unui afisaj situat in locul in care persoana deruleaza o activitate economica, suma este de pana la 23 lei;

b) in cazul oricarui alt panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate, suma este de pana la 17 lei.

Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Buna ziua, sigur nu trebuie autorizatie? Eu am inchiriat un spatiu si unii spun ca am nevoie, altii ca nu am nevoie de autorizatie. Nu mai stiu ce samai cred.
Cel mai bine sa intrebati la primaria din localitatea Dvs. pentru ca aceste aspecte sunt reglementate prin hotarare de consiliu local. De ex. in Cluj-Napoca trebuie sa faceti toate aceste demersuri si pentru banner.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banner la geam alex_21 alex_21 buna ziua, sunt nou pe acest forum, si nu stiu exact unde sa pun acest subiect, rog moderatorul sa il mute unde ii este locul.Mi-am deschis de curand o firma ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru banner madav1981 madav1981 vreau sa pun un banner publicitar in interiorul unei terase de apartament(terasa nu e inchisa cu geam). trebuie platite taxe pentru bannerul respectiv? (vezi toată discuția)
Tabla/inscriptie cu numele firmei pe cladire buliway buliway Buna ziua! Recent mi-am deschis un punct de lucru, si lucrez in domeniul IT, mai exact creare pagini web si promovari online. Inchiriez biroul de la o ... (vezi toată discuția)