avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu pot beneficia de spor vechime si de spor grad ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu pot beneficia de spor vechime si de spor grad asistent principal?

Buna seara , ma numesc POPA F. si lucrez din 2007 ca asistent medical generalist la un cabinet medical scolar.Am fost angajata spitalului din cadrul Ministerului Sanatatii ,apoi in 2009 am fost transferata la Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei impreuna cu alte 13 colege. .Am fost anuntate ca noi desi suntem angajatii primariei vom fi platiti tot de catre Ministerul Sanatatii.Din luna MAI 2010 pina in MAI 2012 am fost in C.I.C. Am reinceput activitatea, iar in Decembrie 2013 am dat examen de grad pentru asistent medical principal, examen promovat .Am depus la angajator adeverinta care atesta promovarea examenului si am asteptat sa mi se mareasca remuneratia salariala cu circa 10-15% insa eu nu am primit nimic cu toate ca alte 2 colege care au promovat examenul odata cu mine si au depus adeverintele in acelasi timp au beneficiat de aceasta marire cu mentiunea ca ele sunt angajate ale D.A.S. pe post de asistent comunitar si sunt platite din alt buget.
Am facut o intrebare telefonic la R.U. din cadrul D.A.S. si mi s-a transmis ca eu am salariul marit ca doar mi s-a dat decizia in acest sens.
M-am deplasat a doua zi personal la sediul angajatorului unde am discutat cu directorul D.A.S. care l-a chemat pe seful R.U. pentru lamuriri .
Acolo am aflat din gura sefului R.U. ca eu nu iau salariul marit si nici spor de vechime de 10% din motiv ca nu ii da voie ordonata 10/2008. si ca depasesc nu stiu ce plafon.
Mentionez ca in momentul de fata iau salariu in mina 1163 iar pe cartea de munca figuraza suma de 1600 , acest salariu il primesc din Mai 2012.
Colegele mele inainte de marire luau in mina 945 iar acum dupa marire au luat 1300.
Am intrebat de fata cu Directorul cum este posibil ca la unii sa se mareasca iar mie nu si seful R.U. mi-a spus ca OUG 10 /2008 nu ii da voie si pentru lamuriri sa citesc aceasta lege OUG 10/2008 anexa 11B.
Am citit dar nefiind in domeniul nu reusesc sa inteleg mare lucru de aceea" VA ROG" sa ma ajutati cu un raspuns , va multumesc din
suflet pentru timpul acordat .
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Marirea salariului pentru asistentii medicali principali ionela-violeta ionela-violeta As vrea sa stiu si eu cu ce procent ar trebui sa se mareasca salariul unui asistent care a promovat examenul de grad principal in noiembrie 2011? (vezi toată discuția)
Ssd=asistent medical diplomat? Mihai Mihaela Mihai Mihaela Buna seara!As ruga frumos pe cineva sa ma ajute cu un sfat.Am absolvit in 2008 Facultatea de asistenta medicala-specializarea medicina generala,am trecut ... (vezi toată discuția)
Salarizare in sector privat dupa examenul de debutant kovacscristina kovacscristina Buna ziua , Sunt asistenta medicala si lucrez in sector privat , la o policlinica sunt angajata din data de 01.04.2013 iar in 09.03.2015 mi-a fost reinoit ... (vezi toată discuția)